Nytt år, nya inredningstrender!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag älskar ju, som alla vet färg och en av mina favoritfärger är – som alla också vet – ljusblått. Därför blir jag extra glad när jag inser att det är en av årets trendfärger – även i inredning! Nordsjö har till och med utsett ljusblått till årets färg 2022! Deras blå kulör Bright Skies™ är “en lätt och luftig blå nyans som ger hemmet en känsla av avkoppling”. När jag och Ricky fick hjälp av otroligt duktiga färgexperten och goda vännen Charlotta på Caparol (som jag känner väl, eftersom vi jobbade ihop i många år – på Nordsjö Idé & Design) så gjorde hon en moodboard med färger och material till vårt nya hus. Eftersom hon känner mig och vet vad jag gillar så gav hon oss en färgkarta med många gröna, blå beige och bruna nyanser, mixat med guld och pasteller och en ljusblå kulör “för att hon visste att jag krävde det”.

Vårt lite slitna, tråkiga köksbord och klassiska 7:an-stolar fick nytt liv!

Vi har en hel del ljusblå detaljer i vårt nya hem. Ni ser en del av dem på bilderna nedan. Bland annat så valde vi att lämna in vårt köksbord och våra 7:an-stolar (Fritz Hansen) till en målare så han fick spraymåla alltihop i ljusblått och det fick hela möblemanget att lyfta på ett fantastiskt sätt! Jag har alltid tyckt att 7:an-stolar är lite tråkiga och förutsägbara, men nu fick de nytt liv och passar mycket bättre hemma hos oss. Sedan väljer jag ofta – helt naturligt –  köksmaskiner och liknande i ljusblått eftersom jag älskar färgen! Vi har även valt att ha vissa ljusblå kuddar i vår nya soffa och även handdukarna i badrummet. Ljusblått och guld blir så fint tillsammans med soffans gammalrosa/beige. Ibland är oväntade färgkombinationer mycket mer spännande! Vi är för övrigt sjukt nöjda med vår jättesoffa från Dahlia & vänner. Alla fick plats i den i jul och den är så otroligt skön att sitta – och ligga – i. Eller som Caro sa när hon var hos oss: Man kan bo i den soffan!

Ljusblå handdukar i badrummet
Ena sidan av vår moodboard
Moodboard ,ed ljusblå kulör
Vårt ljusblå köksmöblemang
Ljusblå accentfärg på soffkuddar
Ljusblå inslag i tavlor och på tavelramar
Ljusblått porslinsägg från Paradisverkstaden
Ljusblå ljus i silverljusstakarna
Ljusblå hushållsmaskiner
Ljusblå prickar på porslinet

2 Comments

 1. Bitte W Darfelt

  Blått e flott! Vem har sprutlackerat era stolar o bord?

  Reply
  • Fredrika Selen

   Hej Bitte! Ber om ursäkt för sent svar! Vi har fått hjälp av Per på Holmanäs. Du vet mannen till Emma som driver Dahlia & vänner. Han är en fena på det mesta! Lycka till!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *