Är så tacksam att jag äntligen blivit opererad!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag har nämligen opererat bort en del av sköldkörteln och en knöl på halsen. Efter 1 drygt år, ett antal läkarbesök och 2 biopsier tjatade jag mig till en operation. Jag menar, varför skulle den tredje, fjärde eller sjunde biopsin visa resultat om inte de två första gjorde det? Bättre att ta bort eländet och kolla om det är godartat eller inte (hoppas, hoppas att det är snälla knölar). Jag är tacksam att jag har fått operationen eftersom det tydligen finns hur många som helst som står i kö för att få den. Men, jag har jobbat hårt för att komma in. Det är som många säger ”man måste vara frisk för att vara sjuk”. Eller ha någon som för ens talan. Annars hamnar man i en lång, lång kö…

Nya folksjukdomen.

Problem med sköldkörteln har tydligen blivit vår tids nya folksjukdom. Vet inte hur många löpsedlar jag har läst om hur man ska komma tillrätta med hypertyreos eller hypotyreos. Varför måste det förresten heta nästan samma? Allt kring detta är så förvirrande. Och det verkar vara ytterst individuellt vilka symptom man får. Jag har naturligtvis fått ett helt gäng negativa, men det är som med allt annat. Inget är svart eller vitt, det finns däremot en massa grå nyanser.

Operationen gick bra och jag har blivit av med en knöl stor som en clementin…

Passar ju bra så här i juletid haha. Skämt åsido så känner jag faktiskt att det är lättare att andas. Knölen tryckte mot luftstrupen och gjorde det svårare att andas, framför allt när jag låg på rygg. Idag har jag till exempel ringt kliniken och skickat en bild på såret eftersom det är rött och svullet, men tack och lov tyckte inte sköterskan att jag behövde komma in. Men jag måste hålla koll så det inte blir värre.

Jag kanske bloggar lite mindre frekvent en tid.

Jag kommer att vara sjukskriven i 2 veckor, men jag kommer att jobba hemifrån vid behov. Jag kommer till exempel ta hand om Almaregårdens sociala medier fram till jul. Almaregården är ett supermysigt ställe i Kämpinge. De har just nu en stor julutställning i sin lada så där är julmysigt så det förslår! De säljer julblommor, julgranar i långa rader, delikatesser, julklappar och naturligtvis sin populära lakrits – Almaregårdens lakrits. Den säljs för övrigt i hela Sverige. Häng gärna med där! Extra kul för alla som bor i närheten av Kämpinge såklart. Vi ska bygga om deras hemsida och webbshop så småningom, men just nu och fram till jul hjälper jag alltså dem med deras nyhetsbrev och sociala medier.

Hoppas du inte är alltför känslig!

Här kommer ett antal bilder som inte är så vackra precis – på mig före operationen (deisinfektionstvättad och helt “ren”), på såret och på sjukhusmiljön – och min lunch. Jag fick ligga kvar 1 natt eftersom de ville hålla koll på mig, men lyckligtvis hade jag en underbart trevlig dam på rummet som också blivit opererad. Vi hade mycket att prata om och hade riktigt trevligt! Skönt mitt i eländet. Avslutar med en bild på en otroligt vacker blombukett som Rickys underbara systrar Maddis och Lotta skickade till mig. Vilken fantastiskt omtänksam gest!

Vi hörs snart igen!

Tvättad och mycket ren
Glad att operationen är klar!
Inlagd på sjukhus
Läskigt ställe att bli opererad på
Det var gott med köttbullar efter operationen!
Utsikt från sjukhussängen
Vackra blommor jag fick av Maddis och Lotta

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *