För jag har fått en våtdräkt!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag lovade ju att berätta varför vi helt plötsligt skulle packa in oss i en bil i Stockholm och köra ut, långt utanför centrum. Ludde skulle köpa en skärm, sa han. Hmmm, kändes lite onödigt att vi alla skulle hänga med på detta. Jag, Nanna och Elias kan ju gå på sta’n så länge, försökte jag… Nej, det gick inte. Alla skulle med till Upplands Väsby, som jag tror vi var i…

När vi gick in i en surfbutik började jag ana oråd. Aha, jag skulle få en våtdräkt av Ricky i för tidigt födelsedagspresent. Nu skulle jag inte kunna skylla på att havet var för kallt längre. (De höga vågorna skyller jag fortfarande på.) Jag var inte direkt klädd för att prova våtdräkt. Hade mer “finstassen-för-att-gå-på-sta’n”. Dragkedjan ska vara framåt, sa killen i butiken och jag och Nanna gick in ett provrum, typ. Efter att ha tagit av mig alla smycken och allt annat som var i vägen, började jag kränga på mig detta supertaja plagg i gummi. Varm blev jag och skrattade gjorde vi! Till slut var dräkten på och jag gick ut i butiken för att visa upp mig. Oj, sa killen i butiken. Just för den där modellen på våtdräkt ska dragkedjan sitta bak. Nu var det faktiskt nära att killen fick en rak höger, men jag besinnade mig och gick tillbaka in i provrummet. Lyckligtvis satt den som en smäck när den väl var på (det vill säga som ett andra skinn).

Lördagen kom med sol och det var dags!

Vädret var så fint i lördags, så jag skickade ut Ricky att pumpa upp min SUP igen (som vi hade ställt in för vinterförvaring). Jag tog på mig dräkten, som den här gången faktiskt var mycket enklare att dra på. Kanske hade töjt ut den sist eller något. Det var fantastiskt med dräkten! Jag frös inte alls i vattnet. Men tyvärr var det fortfarande för höga vågor för en nybörjare som mig så det gick inte toppenbra. Men kanske lite bättre än sist… Det är bara att kämpa på! Förhoppningsvis kommer det fler soliga, vindfria och vågfria dagar framöver i höst! För jag har gett mig tusan på att bli bra på detta!

På väg ner till stranden
Ricky pumpar upp SUP:en – igen!
Efter en stund ute på havet
Det blev lite svettigt!
Gåsatofflorna blev kvar på stranden

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *