Vi längtade efter en adventsrunda i mysiga Slottsstaden i Malmö.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Eftersom vi skulle på en glöggbjudning hos Christina och Nils i Sibbarp på lördagseftermiddagen, så passade vi på att gå en runda i Slottsstaden innan. Vi var där ofta under en period – perioden då jag stickade en slipover till Nanna och behövde experthjälp i butiken Rätstickan på Regementsgatan. Vi tog då alltid en fika på det klassiska konditoriet Regement. Ni vet ett sådant där fik där allt är bakat från grunden och mackorna är bredda i butiken. Lite operfekt, men så gott och charmigt! Så vi började såklart med en fika där! Vi åt köttbullsmackor med rödbetssallad, leverpastejmackor och lussekatt med fyllning av vanilj – sååå gott! Dessutom är personalen på konditoriet så underbart gulliga och snälla, så man vill gärna gynna dem!

Massor av roliga butiker längs Regementsgatan

Trots att det inte är så många butiker, hann vi inte med alla innan de stängde. (Kan också bero på att vi kom dit lite sent.) Men vi hann med Ebbes butik, där de har underbara ullprodukter, barnkläder och heminredningsprylar. Där hittade Ricky ett par jättefina tumvantar till sig själv. Med varningstriangel för stark värme! Sedan var vi i en underbar second hand-affär, eller vintagebutik: Boutique 100. De har riktigt fina designerkläder. Där hittade jag en ljusblå klänning av Stine Goya som jag har spanat på tidigare, men tyckt var för dyr… Nu var priset mer lagom. Det var faktiskt mitt första Stine Goya-plagg. Märkligt nog eftersom hon gör härliga kläder i underbara färger och just nu – mycket blått! Vi hittade också till Styleprovider som säljer amerikanska kläder och just i lördags var det halva priset på allt. Jag hittade en ljusblå kavaj, Simplicity, som var så mjuk, så mjuk. Som en gosig tröja.

Retro-design är alltid kul!

Snett emot Kronprinsen ligger en butik med superfina retroprylar. Där kan man gå omkring och känna igen sådant som fanns hemma, när man var liten; porslin, mindre möbler, glas och annat smått och gott. Där fyndade jag en gammaldags telefonhylla, String. Den hängde vi upp i entrén och när vi ska åka till förrådet för att hämta alla julgrejor ska jag även ta hem en ljusgrön Kobra-telefon (från mitt föräldrahem) som ska få stå på hyllan. Tror det blir jättefint! Tänk att man hade sin fasta telefon på den och på hyllan under låg telefonkatalogen! känns som tusen år sedan.  Sedan är det alltid bra att ha en liten hylla innanför dörren – för mobiler, nycklar, ficklampa etc. Jag kunde inte heller motstå två små askfat från Rosenthal. De berättar en romantisk historia. På första fatet räcker mannen en bukett blommor till kvinnan och på det andra pussas de. Slutet gott, allting gott.

Glömde skriva att jag blev stoppad flera gånger under vår lilla promenad av vänliga människor som berömde min knallrosa dunjacka från Svea. Den gör verkligen succé överallt! Kolla även in matchande mössa från Mads Nørgaard.

Jag slängde även med en bild från en hyacintlåda som jag gör varje år. Halm i en trälåda och sedan är det bara att gömma hyacinterna i halmen, så kommer de upp en efter en – väldoftande och underbara. (Inspiration från ett “Jul med Ernst”-program för ett par år sedan.) Det är lagom julpyssel för mig!

 

I min rosa dunjacka från Svea
Mössan från Mads Nørgaard passar bra till jackan
Vi tog en shoppingrunda i Slottsstaden i Malmö
På ett favoritcafé – Café Regement
Ricky hittade ett par nya fina vantar
Vantar med varningstriangel
Telefonhylla String
Ljusblå klänning Stine Goya
Klänning från Boutique 100
Min nya klännin Stine Goya och min nya kavaj Simplicity
Varje jul gör jag en hyacintlåda, inspirerad av Ernst
Små söta askfat från Rosenthal

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *