Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin

Lotta vet exakt vad jag älskar – innan jag vet det själv!

Vilken underbar förmiddag! Finns det något roligare än att frossa i kulörer, tapetmönster, texturer och inredningsdetaljer? Min kära väninna Lotta – som även jobbar på Caparol Färg – hjälper oss att se våra önskemål med nya ögon. Vi har jobbat tillsammans tidigare, när vår reklambyrå Rakt skapade marknadsföringen för butikskedjan Nordsjö Idé & Design när Charlotta jobbade där, så vi har en gemensam bakgrund av galna idéer kring färgsättning och inredning. Perfekt, eftersom hon vet vad jag älskar (och vi ofta tycker lika). Tack och lov är Ricky också inredningsintresserad och öppen för det mesta. Nåväl, i måndags åkte vi till Charlottas nuvarande arbetsplats Caparol, för att skapa en moodboard för vårt nya hus. Det är nämligen det smartaste sättet att få huset att bilda en harmonisk helhet. Man slipper ta beslut ad hoc, utan har i stället ett bra helhetstänk kring kulörer och material. Nu vet vi vilken färgskala vi ska använda i olika rum (till kuddar, mattor och andra inredningsdetaljer). Det är extra viktigt för oss, eftersom vi ska integrera ett sommarhus från 20-talet med en modern tillbyggnad. Det får inte kännas som två skilda världar.

Det är såååå kul!

Jag var alldeles lycklig när vi lämnade Lottas arbetsplats Caparol efter två och en halv timmes brainstorm! Det kommer bli superduperfint! Vi är liiite tveksamma till tapetvalet i skafferiet, men ska fundera lite till innan vi bestämmer oss. I det stora hela känner vi oss fantastiskt nöjda – och taggade!

Ricky och jag på Caparol för att göra moodboard
Så fint arrangerad färgsättning

Ok, here we go!

Här kommer förslag på tapet i entrén/hallen. OBS, detta ska matcha handslaget, glaserat tegelgolv! Lotta föreslog en tapet med japansk tall, men vi fastnade (naturligtvis) för den gröna krokodiltapeten från Natural FX. Stilrent, tjusigt och lite knäppt. Perfekt, med andra ord.

Så snyggt med handslaget tegel och grön krokopräglad tapet
Lotta föreslår tapet med japansk tall till hallen

Barebells och mångfärgade klubbor

Seriöst och lekfullt. Så fint ordnat för oss när vi kom! Lite näring och lite lek – det är allt som behövs när man ska skapa! Skämt åsido, varenda kulör fanns representerad, i form av en mässingselefant, två dansande kaniner i guldfärg och ett löv spraymålat i guld. Vilka lyxigt kreativa förutsättningar för att skapa den fulländade moodboarden!

Så fint förberett för oss när vi kom

Tapet till vårt “walk-in-skafferi”

Jag får en walk-in-closet, så det är inte mer än rätt att Ricky får ett “walk-in-skafferi”! Golvet blir mörkbrunt 1-stavs plankgolv – breda plankor. Hyllorna blir också mörkbruna och förslaget på tapet blir – citroner från Fornasetti!

Citrontapet Fornasetti till skafferiet

Varför inte ha tapet i gymmet?

Alla som känner mig vet att jag älskar prickar! Och är prickarna dessutom i guld, så är man hemma! Prickarna på den här ljusblå/ljusgröna botten är het perfekta! Rice: Add a  little everyday magic to your walls… – snyggt, lyxigt och kul! Jag älskar även den tapet som Lotta hade som alternativ, men dissade. Varför inte???

Galen tapet för gymmet?
Guldprickig tapet till gymmet

Sovrum med mörkblått på väggar och tak och dressingroom och walk-in-closet med guldprickig tapet – och guldtak!

Ok, now we’re going bananas! Sovrummet blir målat i en dov mörkblå färg, från golv till tak, men i dressing room och walk-in-closet blir det mer galet, med guldprickig tapet på mörkblå botten och guldtak! Vem har sagt att man inte kan måla taket? I guld?

Guldfärg till taket i walk-in-closet

Nu får ni hjälpa mig! Är lampan Vertigo tråkig? Har DU något bra alternativ?

I vårt kök kommer vi ha ribbat mörkbrunt tak i en del där taket är riktigt högt. Lotta tycker att lampan Vertigo definierar rummet på ett bra sätt, och dessutom går att se igenom så att man behåller luftigheten. jag tycker lampan är jättefin, men lite vanlig. Är det någon som har ett bättre förslag? Köket är mörkbrunt, golvet mörkbrunt och accentfärgen mässing (guld). Jag förstår principen, men är lite allergisk mot alltför vanliga saker…

Vertigo-lampa i köket?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *