Bild hämtad från aftonbladet.se

Fredrika Selén

Och jag tackar för komplimangen!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Så många har sagt att jag är lik Sofia Åhman, som vi ser på SVT varje vardagsmorgon kl 9. Till och med helt okända människor har kommit fram till mig och sagt det. Sofia är kvinnan som har fått hela svenska folket att inte bara sitta i soffan och titta på TV, utan att aktivera sig – med hjälp av TV-soffan, eller en stol, eller en vattenflaska eller kvast som enda hjälpmedel. Hennes filosofi är helt enkelt att alla kan röra sig, på sina villkor. Och det behövs inget proffsiga redskap eller några stora lokaler. Det går så bra att använda det man har hemma – bara man rör sig. Liten droppe urholkar stenen, sakta men säkert.

Klok kvinna med rätt inställning.

Jag tackar alla som tycker jag är lik Sofia för komplimangen, för vem vill inte vara lik en 49-årig, supervältränad, synnerligen populär och mycket sympatisk kvinna. Som dessutom har en klok och realistisk träningsfilosofi. Jag har alltid sagt att jag gillar Sofia (även innan jag fick höra att vi var lika), för jag tycker också att alla kan göra någon typ av träning. Målet är att kunna använda sin kropp, även när man blir äldre. Till synes enkla saker som att kunna resa sig upp från stolen, böja sig ner för att plocka något från golvet, kliva in och ur bilen och orka ta trapporna kan till slut bli svåra om man inte har någon kondition, styrka och balans kvar. Det gäller att kämpa utifrån sina förutsättningar för att behålla dessa viktiga egenskaper.

Jag läste i en artikel att Sofia har varit extra viktig under pandemin. Hon har själv sagt att folk har hört av sig till henne och sagt att vissa dagar är hon den enda människa de “träffar” under dagen. Sorgligt, men viktigt och fint.

Så upp och hoppa med Sofia imorgon bitti!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *