Lyckas aldrig ta mig till gymmet

Jag är morgonmänniska. Jag tycker om att gå upp på morgonen och då är jag också som piggast! Det är då jag får alla briljanta idéer och tankarna känns glasklara. Därför är det också på morgonen jag helst tränar (för träna bör man, annars…)

Trots detta är det för jobbigt att gå upp och klä på sig träningskläder och ta sig till gymmet (som ligger 2 minuters promenad från oss). Jag vet inte riktigt varför, men det blir det där extra motlutet som gör att man hellre struntar i att träna. Och efter jobbet är det ännu värre. Har jag väl kommit hem, är det näst intill omöjligt att ta sig till gymmet.

Följ min blogg med Bloglovin

Träning som morgonrutin

Jag har hittat en lösning: crosstrainer i sovrummet! Varje morgon går jag upp och ställer mig – halvsovande – på min crosstrainer. Naturligtvis med en intressant podd i lurarna. Först lägger jag båda mina huvudkuddar på sovande Rickys huvud, så han ska slippa höra knirkandet och gnisslandet från crosstrainern – stackarn! Dessutom står jag med huvudet i en takkupa, annars hade jag inte fått plats med min crosstrainer under snedtaket.

Fitbit som extra motivation

Jag kör sedan ca 30 minuters intervallträning på crosstrainern, följt av mage-/ryggövningar och ett par styrkeövningar med hantlar. Kanske ingen total genomkörare, men jag gör det nästan varje morgon – typ 5 dagar av 7. Ändå ganska bra, tycker jag. På helgerna brukar jag och Ricky ta promenader i skogen eller vid havet. Jag tänkte att jag ska skaffa mig en fitbit, så jag kan mäta all aktivitet. Hade kanske motiverat mig att röra på fläsket ännu mer.

 

Hur får du till en träning som funkar?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *