Poddnörd på nätterna

Det är väl åldern antar jag, men varje natt vaknar jag ett antal gånger och istället för att få sömnpanik, så lyssnar jag på poddar. Jag ser mina vakna timmar på natten som en bonus – min egen tid alldeles för mig själv. Tidigare har jag alltid sovit som en stock genom hela natten, så det här är något helt nytt för mig. Men jag är ändå pigg på dagarna, så förmodligen behöver jag helt enkelt inte mer sömn.

Följ min blogg med Bloglovin

Jag är numera en oldfluencer!

Tillbaka till poddarna, och till inlägget jag skrev om åldersdiskrimineringen i Sverige. Jag hittade nämligen en podd inatt som handlade om precis det (vilket innebar att jag blev superpigg och lyssnade uppmärksamt en timme med början kl 3.25). Det var 2019 års pristagare av ”Årets superkommunikatör” John Mellkvist som blev intervjuad i podden Influencerpodden. Han är även framtidsspanare och PR-konsult och driver frågan om ålderism.

På tal om min trendspaning…

Det kändes som ett fantastiskt sammanträffande! Samma dag som jag, en medelålders kärring, startar min blogg, säger denne superkommunikatör att oldfluencers är ”det nya svarta”. Att allt fler företag och samhällspåverkare tar upp frågan om åldersdiskriminering. Att generation Z (födda på slutet av 1990-talet fram till 2010) gärna hänger med och lyssnar på äldre. I en otrygg värld är det skönt för dem att umgås med, och kunna se upp till, äldre som faktiskt har tagit sig igenom karriär, småbarnsår och ett långt liv på ett bra sätt. Äntligen säger jag! Oldfluencers är ett perfekt ord som jag naturligtvis claimar direkt!

 

Intressanta poddavsnitt om trender i samhället

  • Influencerpodden: 20 augusti 2019 John Mellkvist
  • Sommar & vinter i P1: 15 augusti 2019 Emma Leijnse
  • Framgångspodden: avsnitt 305 1 september 2019 Per Schlingmann

God lyssning (kanske helst inte på natten om du slipper)!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *