Strandhäng med goda vänner, försäljning av bil, trädgård som växer så det knakar och massor av god sommarmat!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vilken sommar vi har! Jag bara älskar att vakna på morgonen och gå ut på terrassen och känns den ljuvliga sommarvärmen. Och varje morgon är lika solig och vacker! Sådana här dagar finns det bara ett ställe man kan vara på och det är den ljuvliga Kämpingestranden. Där ligger vi på otroligt bekväma solsängar (från Sommarboden) och läser, löser korsord, snackar, umgås och lyssnar på poddar. Ibland ensamma, ibland tillsammans med goda vänner. Vi har alltid med oss lyxig matsäck som ofta består av äggmackor med Kalles kaviar, melonskivor, jordgubbar och annan frukt, men det kan även vara en god sallad eller grillad kyckling. Här ser ni bilder där vi hänger med Madde och Max. Den här gången tog vi även en after beach på Strandtugg, en restaurang som ligger ända nere på stranden, ett stenkast från vår “strandplats”. Vi tar naturligtvis med oss alla gäster ner till vår älskade strand, som vi är så stolta över. Vi har, som ni ser, även haft kära Maddis och Ulf här, och naturligtvis Hedda och Jimmy. Det är bara en nackdel med att vädret är så fantastiskt: vi hinner aldrig fixa alla de där grejerna som vi borde… Men är det semester så är det!

Min favoritdessert på sommaren.

Tips på en perfekt sommardessert som jag ofta gör: jag ser alltid till att ha en kaka i frysen. Det kan vara en banankaka eller som här en solskenskaka. Så innan gästerna kommer tar man upp den ur frysen och serverar med gammaldags vaniljglass som man skär i kuber. Obs, det ska helst vara de där rektangulära glasspaketen från förr – de är godast! Och så jordgubbar till. Enkelt och gott.

Vår trädgård växer fram.

Vår trädgård växer och gror och det är underbart att se alla oliver på olivträden och hur allt frodas och växer så det knakar! Man börjar till exempel skymta vackra blå inslag bland gräset där de nyplanterade blommorna börjar växa upp. Fascinerande! Jag är otroligt nöjd med våra nya trädgårdsmöbler (från Sommarboden)! Ett svart stort bord i ribbad metall med två bänkar. Är så snyggt till vår ribbade fasad! Och så har jag lagt mörkbruna fårskinn på bänkarna så man sitter skönt.

Hej då bilen…

Vi valde även att sälja min fina röda Merca, en CLS Shooting brake. Den är verkligen ovanlig, eftersom den är som i nyskick och trots att den är från 2016 har den bara gått 3500 mil! Den är med andra ord knappt använd, därav försäljningen. Vi har tänkt köpa en liten elbil så småningom som vi kan ha som pendlarbil Höllviken – Malmö. Den som är intresserad av min tuffa bil som är otroligt kul att köra, kan kontakta Stjärngaraget i Lomma. En kille där har specialiserat sig på Mercor och det var verkligen kul att gå runt och titta på hans bilar. Han hade bland annat en vit Merca från 60-talet – vilken dröm!

Ytterligare ett fynd från garderoben, aldrig använt.

Nu när jag organiserat om min garderob och hängt in allt, hittar jag nya plagg som jag har glömt. Till exempel det här träningssetet med topp och korta tights i ljusblått från Fila. Jag hade tänkt använda det på en träningsresa i något soligt land, men sedan kom pandemin och alla resor ställdes in. Men det är ganska fint, tycker jag. Har noterat att många klär sig så här till vardags. Där är jag inte riktigt än, men det kanske kommer när jag blir lite äldre haha.

Nej, nu ska jag packa matsäck till stranden och i eftermiddag ska vi hämta Klara i Lund. Hon är ledig från sitt jobb på kollo i norra Skåne och vill hem och vila upp sig och bli lite bortskämd ett par dagar. Ska bli underbart att träffa henne igen! Ha en härlig dag!

Madde, Max och vi på Strandtugg i Höllviken
Max och Ricky väntar på sina öl
Mysigt med after beach
Ljuvliga dagar på stranden!
Besök av Maddis och Ulf
Snacks till drinken
Mums med grillat!
Min favoritdessert på sommaren!
Ricky spanar mot horisonten
Strandläsning
Viktigt att skölja av sanden efter stranden
Olivträden mår finfint!
Vackra blå inslag i gräset
Nu ska min fina bil säljas
Hittade en ljusblå dress från Fila...
Tänk vad jag kan fynda i min garderob!
Hedda och Jimmy på besök

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *