Men man kan säga att vi har skapat en ny tradition där Ricky och jag gör något mysigt tillsammans – bara vi två.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Och det minsann ingen dålig tradition! Det är så skönt att bara åka iväg, släppa allt därhemma och koppla av helt och hållet. Särskilt i dessa covid-tider när man inte har kunnat resa så mycket. I år åkte vi inte så långt. Vi valde att checka in på Hotell Smygehus i Smygehamn. Det ligger så fint ända nere vid stranden. Egentligen är det ett spa, tror jag… Men det struntade vi faktiskt i. Vi valde att ta långa promenader längs havet istället. Första dagen gick vi i riktning mot Beddingestrand och andra dagen mot Smygehamnshållet. I Smygehuk – Sveriges sydligaste udde – har de även en del konst och hantverk som man kan titta på (och köpa). Det finns även serveringar och ett rökeri där man kan handla färsk och rökt fisk och diverse delikatesser. En eftermiddag lade vi helt enkelt ut handdukar i gräset och la oss där och läste/lyssnade på böcker, pratade och sov en stund. Det är semester!

Internationella Smygehamn!

Vi åt på hotellet båda dagarna och det var otroligt trevlig personal och riktigt god mat. Lite kul att personalen verkade komma från världens alla hörn; Marocko, Kroatien, Thailand, Libyen, Grekland… I lilla Smygehamn. Coolt! Alla pratade dock perfekt svenska. Vädret var lite skyigt och mulet, men varmt och skönt, så det var perfekt att bara strosa omkring och uppleva den vackra naturen. Notera de coola redskapen (någon slags vinsch) som står längs kusten som används/har använts till att dra upp båtar ur vattnet. Vilka lägen husen ligger på förresten! Ända nere vid havet. Vi klev nästan in i en familjs kök när vi gick längs havet mot Smygehuk!

Spaning på Hasse Ekmans och Tutta Rolfs hus

Ricky ville gärna kolla in huset – Sergeantgården – där Hasse Ekman och Tutta Rolf hade sitt sommarparadis ett 20-tal år. Ingen vet väl vem dessa personer var nuförtiden, men alla som är 50+ har åtminstone koll på Hasses son Gösta Ekman d y – en känd skådespelare och regissör. Låter till exempel Papphammar bekant? Hur som helst så har Ricky ett minne av dem från när han var liten. Rickys föräldrar och moster och morbror gick på grund med sin båt precis utanför Hasses och Tuttas hus. De ryckte ut och räddade sällskapet genom att dra loss dem.

Kan varmt rekommendera en tur åt Beddingestrandshållet! Jag hade iallafall inte så bra koll på att det är så naturskönt och fridfullt. Även hotellet vi bodde är mysigt. Lite samma känsla som danska TV-serien Badehotellet…

 

 

Vi tar en promenad längs havet, mot Beddingestrand
Så vackra omgivningar mellan Smygehamn och Beddingestrand
Ricky gillar att kolla in allt längs vägen
Det finns många sådana här anordningar längs kusten. För att dra upp och ner båtar i vattnet
Riktiga strandängar med många fina blommor!
Ricky hittade en liten berså på vägen
Ytterligare en båtuppdragare
Vackra blå blommor
Över stock och sten
Blommorna trycker sig fram ur minsta skreva
Fler coola båtuppdragare
Otroligt vackra vyer!
Midsommarlunch
Redo för midsommarkvällen!
Vi började med en drink – Aperol och Campari
Skål och glad midsommar!
Vacker midsommarbukett!
Förrätten var carpaccio på oxkött
Sedan blev det grillbuffé
Och diverse smarriga efterrätter
Ricky var också stilig!
Frukostdax!
Den här gången promenerade vi åt andra hållet, mot Smygehuk
Ricky och jag på promenad längs havet
I hantverkshuset i Smygehuk kan man titta på konst
Man kan också köpa fisk i rökeriet
Ricky blev nöjd med dagens fångst!
Klädd för middagen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *