Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Punk är själva upplevelsen och Royale är nivån på maten!

Eftersom det är svårare i dessa pandemitider att gå på restaurang – och omöjligt för oss svenskar att åka till Köpenhamn, plockar jag fram ett två år gammalt otroligt häftigt restaurangminne. För att fira Nannas födelsedag bokade vi bord på Punk Royale Köpenhamn. En kompis till henne jobbade som servitris där, så vi lyckades få bord. Punk Royale har startats av de två svenska kockarna Joakim Almqvist och Kalle Nilsson och första restaurangen ligger i Stockholm. Där har jag dock inte varit. Signaturrätterna anklever, kaviar och vodka och bullar med mjölk serveras tydligen både i Stockholm och Köpenhamn, men annars sägs det att restaurangerna har sin egen unika profil.

Punk Royale liknar inget annat: rökmaskinen går varm, musiken dunkar på hög volym och personalen bär ut den ena extravaganta lyxrätten efter den andra. Plötsligt börjar det brinna på golvet (när Valter var där satte de eld på honom) och serveringspersonalen mer eller mindre “slänger fram” rätterna utan någon tjusig presentation. Maten serveras på handen, sauternes-vinet i en spruta, vattnet är blått och restaurangen är mycket spartanskt inredd. Nanna berättade att när de har sin personalfest får alla “gå loss” med sprayburkar, färg och alla möjliga konstiga dekorationer och sedan får restaurangen se ut så – till nästa personalfest!

Man blir garanterat onykter på Punk Royale. Det sparas inte på fin öl, vin, sprit och man går därifrån mer eller mindre packad. Det första du serveras är en shot vodka och sedan fortsätter personalen att fylla på ditt glas under hela kvällen. Tydligen är grundarnas vision att du ska få uppleva en dekadent lyxkänsla. Maten är fantastisk! Otroligt lyxiga rätter skapade på fantastiska råvaror som smakar helt underbart! Det är inte heller särskilt dyrt att få en helkväll på Punk Royale. Det är otroligt prisvärt! Perfekt förfest om du frågar mig…

Men, Punk Royale är inte för alla. Om du föredrar en mer klassisk servering, med stil och finess, ska du INTE gå hit! Om du däremot älskar nya, galna upplevelser och är öppen för överraskningar, så MÅSTE du besöka denna fantastiskt annorlunda restaurang! Som du redan förstått, så ÄLSKADE jag konceptet! Jag skrattade oavbrutet från det att vi kom in till vi gick ut.

Mystiska Punk Royale i Köpenhamn
Rickynjuter av maten och miljön
Yes, vattnet är blått!
Mycket öl blev det!
Maten serveras ditrekt på handen
Underbart god mat och massor av rätter
Till vissa rätter krävdes plasthandskar
Det brinner på golvet
Sauternes i spruta
Gott gotti gott gott
Rätterna serverades i strid ström
Yummie - ostron
Allt var så gott!
Det brinner på bordet
Dags för dessert!
Ytterligare en underbar maträtt
Ricky tycker det är galet gott!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *