Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

En händelserik jul, minst sagt. Och alldeles underbar.

Detta mycket speciella år, då inget kan planeras i förväg, blev ändå fantastiskt bra!  Klara kom till Malmö den 20:e och jag och Klara hämtade Nanna vid tåget natten till julafton. Vi satt i bilen hem när klockan slog 12, så vi kunde önska varandra god jul direkt. Tyvärr kom inte Valter hem förrän den 26:e, eftersom han och Caroline skulle fira jul med Caros föräldrar i Bryssel. De förändrade reglerna för transit från Kastrup innebar också att Caro inte kunde komma hit över julen – en sådan besvikelse för oss alla! Hon hade säkert behövt byta miljö ett tag eftersom hon och Valter varit instängda i sin lägenhet i Bryssel sedan mars månad. Men eftersom ingen som inte är svensk får komma in i Sverige via Danmark, så gick det inte att ordna. Jag är mycket kritisk till att det inte gick att få reda på den informationen online. Hur svårt kan det vara att lägga in det på olika hemsidors startsidor? Lyckligtvis är Valter envis, men han fick ringa 3 samtal till ambassader, myndigheter etc för att få reda på vem som visste vad som gällde för transit från Kastrup. Jag menar, alla svenskar som bor i Skåne reser till Kastrup, inte Arlanda! Jag och många med mig trodde att inreseförbudet endast gällde danskar och britter!

Underbara julafton med perfekta julklappar!

På julaftons morgon har vi som tradition att öppna julstrumpor. Jag är så glad att jag har fört den traditionen vidare till mina barn (så nu får jag julstrumpa av dem också). Jag fick en supervacker julkula med ljusblå prickar – sååå perfekt! Julafton gick så snabbt, plötsligt var klockan 14 och det var snart dags för Kalle Anka. Den såg vi naturligtvis och sedan var det julbord. Jag vill ha allt som jag gillar på julbordet och det blir alltid alldeles för mycket. Man ska helt enkelt vara “äckelmätt” efter ett julbord. Fördelen i år är attman inte har ätit några julbord före julafton, så nu var man verkligen sugen på de klassiska rätterna! Sedan var det dags för julklapparna och alla var supernöjda med sina paket! Vi har alltid alldeles för många julklappar också, men jag älskar presenter av alla de slag, både att ge och att få!

Jag fick en SUP!

Så nu blir det vattensporter i sommar, för nu har vi både en SUP (paddleboard) och en havskajak! Jag ser framför mig att jag tränar samtidigt som jag blir solbränd i sommar. Perfekta kombon! På julafton nr 2 (med Valter, Hedwig, Jimmy och Klara) fick jag dessutom en balansbräda, så nu kan jag verkligen träna balansen inför sommarens SUP-pass. Jag fick också en cool mössa av Nanna och Klara. Min morfar hade en sådan när jag var liten! De hade hittat den i en vintage-butik i Stockholm – helt perfekt! Av Ricky fick jag även de snyggaste solglasögonen! Från Chanel. Till och med putsduken är underbar! För att inte tala om askarna och påsen med den parfymerade blomman – naturligtvis Chanel No 5. Dessutom fick jag ett underbart ljusblått hårspänne av Hedda och Jimmy och en liten tomteluva till min Boyesen apa och ett par helt fantastiska örhängen av Caroline. Tänk så lyckligt lottad jag är!

2 timmar i kö till Corona-test

Istället för att laga Osso bucco med risotto milanese till Valter (för att fira hans födelsedag) så stod vi i kylan utanför Emporia och köade i två timmar för att ta ett corona-test. Varför? Jo, på julafton nr 2 med Hedwig och Jimmy så blev Jimmy sjuk på natten, med feber och halsont. Och eftersom Valter och Klara skulle vidare till Jonas och Anki, så var vi tvungna att testa oss alla fyra. Lyckligtvis testade vi alla negativt. Skönt! Känns som att sjukdomen flåsar oss i nacken nu… Skrämmande!

Så här långt har julen varit alldeles underbar! Nanna var tyvärr hemma lite för kort tid – bara ett dygn – eftersom hon ska jobba på Ganni-butiken i Stockholm i mellandagarna. Det innebar också att hon och Valter inte hann ses, men jag är lycklig över att få träffat alla mina barn lite grann och Klara och Valter är kvar i Sverige ett tag till – lycka! Åhh, jag glömde berätta att jag har beställt en massa fina kläder på Ganni, via Nanna. Jag får ta ett blogginlägg till att visa upp dem! Men först ska jag och Klara åka upp till Stockholm någon helg snart för att hämta dem.

Jag önskar alla ett riktigt Gott Nytt År! Förhoppningsvis blir det enklare att leva än 2020.

Matsäck i skogen med Jeanette, Claes och underbara Berner sennenhunden Vale.
Med Kicki på Romelåsen, vid The Lodge.
Fikakorgen packad i bakluckan.
Förra helgen blev det en promenad längs stranden. med Kultisgänget

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *