Mindre hus för mindre behov

Men vad gör väl det att vinden viner och regnet piskar när man får hänga med sina goa vänner! Den här helgen besökte vi Katarina och Claes, som sålde sitt hus i Åkarp i höstas och köpte hus i Kivik. Från början tänkt som ett sommarhus, men som nu är så älskat och har blivit så fint, att det till slut blev ett permanent boende. Downsizing förvisso, men det funkar ju när alla barnen flyttat hemifrån. Plötsligt är man bara två personer och har inte så stort behov av utrymme.​

Följ min blogg med Bloglovin

Hela träningsgänget samlat

Varje vår åker vi fyra tjejer: Madde, Boel, Katarina, Petra och jag på träningsresa i solen någonstans. I år går resan till ett Sunprime hotell i Turkiet – Side. Den här traditionen har vi hållit på i många år nu. Det är underbart att kickstarta sommaren på det sättet – få känna sig någorlunda vältränad och få en första solbränna. Det bästa är förstås att få umgås med tjejgänget en hel vecka! Det blir många bra diskussioner och sköna skratt! Nu sågs vi med våra män. (Jadå, de får vara med ibland.)

 

Tema Alsace

Tillbaka till Kivik. Maten hade det spännande temat Alsace, så vi fick först Flammküchen (tarte flambée) med karamelliserad lök. Sedan följde choucroute (surkålsgryta) med korv, fläsk, dillgrädde och fransk senap. Till efterrätt en underbar Tarte tatin. Allt var så gott och med rätt viner till (även om jag envisades med att dricka rött vin) och skippade det vita vinet som Claes nogsamt valt ut som den perfekta matchen till choucroute.

Genuina material och mys på högsta nivå

Katarinas och Claes hus är hur mysigt som helst ­– och snyggt inrett! De har verkligen skapat en fin känsla, som ni kan se på mina bilder. Litet, men naggande gott! Särskilt det nybyggda uterummet har en härlig atmosfär. Nu väntar de bara på golvvärme och kamin. Vi klarade oss utan det, eftersom vi var så många.

Vindpinad promenad

Trots att vi inte kom i säng förrän vid 2-tiden på natten, skulle vi upp och promenera morgonen efter. Varför bestämmer man alltid sådana dumheter när man är lite vinsnurrig i luvan och tycker att allt är möjligt? Dessutom var det storm i helgen. STORM – på riktigt. De allra tappraste: jag, Katarina och Boel gick längs havet i ett väder som bara hundägare går ut i. Haglet piskade i ansiktet, så till slut fick vi ge upp och vända. Men vaknade gjorde vi och baksmällan – den blåste bort!

Tack Katarina och Claes och alla kära vänner för en helmysig helg!

 

4 Comments

 1. Fredrika Selen

  Thank you so much and sorry for the late answer! In the beginning of my blog I really didn’t know how to work things out properly. Have a great day!

  Reply
 2. Fredrika Selen

  Thank you! I’m glad that you got a free lunch on my behalf! And I’m also glad thankful that you spread the word about my blog. It’s so fun and I love to continue writing and posting! Have a great day!

  Reply
 3. Fredrika Selen

  Me too! Do you have a blog as well? Please send me your address and we can exchange links etc!

  Reply
 4. Fredrika Selen

  I’m so glad you found what you were looking for and I hope you will enjoy my coming posts as well.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *