Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Nu instiftar vi en ny tradition – Helsingør med Madde och Max!

Sist var visserligen typ mellandagarna förra året, men det är egentligen mysigare att åka hit på sommaren när man kan sitta på uteserveringarna och dricka öl och äta god mat. Och så får man förmånen att se en stilig musikkår marschera förbi. Vi började med ett besök på Bottleshop,som äntligen öppnat! När jag flyttade hem Nanna var det stängt, men då fick å andra sidan inte svenskar besöka Danmark och Bottleshop är en riktig “svenskbutik”. Där köpte vi såklart öl, men Ricky och jag passade även på att bunkra upp med Aperol, Campari, whisky, Calvados och snaps.

Naturligtvis lyckades jag shoppa! Och vilka fynd jag gjorde!

Jag gillar verkligen läder och har spanat ett tag på lädershorts, läderblus och en läderskjorta. Sedan har jag inte gjort så mycket mer – förrän nu. Vi gick in i min absoluta favoritaffär i Helsingør: Idé Nyt på Bjergegade 5. Vi började naturligtvis med REA-stängerna och om jag inte missminner mig hittade Madde sitt första fynd redan precis innanför dörren – en beigegrön härligt mjuk tröja från American Vintage. Den köpte hon. Jag letade vidare på rean och hittade – yes – ett par svarta skinnshorts från Munthe. I modell paper bag och i ett härligt svart krokopräglat skinn. Och som av en händelse var det enda paret i butiken i min storlek… Halva priset, går ju inte att motstå. Särskilt inte när expediten berömde mina bruna ben haha. Nästa fynd blev en Mos mosh mörkbrun kjol i mjukaste skinn – sååå snygg! Också 50 % rabatt. Det finns heller inget snyggare än att kombinera ljusblått och mörkbrunt och ni som känner mig vet att jag har skapligt många plagg i ljusblått, eftersom det är min favoritfärg framför alla andra. (Käraste färgsättare och vän Charlotta från Caparol la till och med till ljusblått i nya husets färgskala “bara för att det är ett hus jag ska bo i”). Så mycket gillar jag ljusblått.

Ett annat shoppingtips i Helsingør – Strandhuset!

Detta leder mig osökt fram till mitt nästa fynd: en ljusblå jacka i 60-talsstil med guldknappar från Sand. Det fanns byxor till också, men tyvärr var största byxstorleken 34 och det kommer jag never ever kunna klämma in mig i. Bara att acceptera. Men jackan var i min storlek – hurraaaaaaa! Den hittade jag i en annan av mina favvobutiker… Strandhuset på Stjernegade 19 B. Hon som driver butiken är en underbar dam som brukar få mig (inte så svårt), men även Ricky att handla långt mer än vi har tänkt från början. Han klarade sig dock bra den här gången, kom bara hem med tre lavendeltvålar från en underbar butik i stil med Byggfabriken.

Mellan shoppingen hittade vi några bra vattenhål

Det finns naturligtvis massor av trevliga caféer, barer och restauranger i Helsingør, men den här gången valde vi faktiskt att äta en italiensk lunch på D’Angelo. Mycket bra. Annars kan jag rekommendera Den glade tallerken på Bramstræde 5 om du föredrar typisk dansk mat. Som är riktigt bra. Trots vårt italienska avsteg, köpte vi med oss dansk flæskesteg och naturligtvis min absoluta favoritkaka: tarte au fraises (jordbærtarte som det heter på danska). Ricky och Madde var inte så intresserade av detta, så Max och jag bad expediten att dela tårtan på två, så vi kunde få en halv var. Det låter ju ofantligt mycket, men den är faktiskt inte så stor. På vägen hem åkte vi Strandvejen – vackraste vägen med lyxigaste husen. Jag blev glad av att se att Louisiana har öppnat igen.

Nu sitter jag och väntar på att bli serverad dansk flæskesteg med det hele inklusive färskpotatis från bonden bredvid – lyxigt och otroligt mumsigt!

Jag på restaurangen D'Angelo
Madde och Ricky dricker öl
Jag och Max dricker öl
Musikkår passerar förbi vår restaurang
Bra namn på baren
Max och Ricky
Jag med alla mina shoppingkassar
Mina snygga rea-fynd!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *