Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vi har väl en 2–3 veckor kvar innan vi är klara.

Men så här långt har vi kommit nu, se bilderna nedan. Det senaste som blev klart var terrassen mot väster. Vi trodde inte att den skulle bli så stor och så fin som den faktiskt blev, se ovan! Det är riktigt mysigt att sitta därute! Ännu finare kommer det bli när piprankor klättrar på portalerna, boxboms-bollar i olika storlekar planteras längs träspången och bokhäcken mot grannen kommer på plats. Och det planteras för fullt i detta nu! Ska bli så spännande att se när vi kommer hem från jobbet!

Vilken lyx att ha ett eget gym!

Det är så lyxigt att kunna samla alla träningsredskap i ett rum och kunna gå in där på morgnarna och träna utan att störa Ricky. Det hade varit ännu bättre om TV:n på väggen vore inkopplad (har vi inte hunnit än), så nu får jag nöja mig med att lyssna på radions nyheter i lurar när jag tränar. I morse bestämde jag mig dock för att ta en powerwalk längs havet istället. Det var helt underbart! Att ha förmånen att bo så här nära havet är verkligen fantastiskt!

Vi har fått upp en del tavlor också!

Bland annat två superroliga illustrationer som jag köpte på Liljevalchs för något år sedan och sedan har ramat in. De fick hänga i gymmet och jag blir glad av att titta på dem! I sovrummet har vi hängt upp tre affischer från 20-/30-tal som jag köpte på en antikmarknad i Bryssel – senast vi hälsade på Valter och Caroline. De passar perfekt på väg in i mitt överdådiga dressingrum! Är mycket nöjd med inramningen av dem också. Även en älskad vintertavla som jag ärvt av mina föräldrar hängdes i sovrummet. Den blå väggfärgen är ursnygg som fond till tavlor! I köket passade Rickys två popkonsttavlor perfekt! Så nu har iallafall en bråkdel av tavlorna fått sina platser. Kolla även in våra nya sängbord som jag hittade online, på Royal Design. I blåmålat trä med mässingsfärgade skåpsluckor och fötter. Det ser så prydligt ut när inte grejorna ligger PÅ sängbordet, utan I, dolt bakom en dörr.

Mina sittpuffar är på plats.

Jag köpte tre fina puffar i en snygg brunröd kulör av gulliga Anette som driver Café Live i Malmö. Två av dem passade bra i dressingrummet och en satte jag vid sängänden. Den är kanske lite väl djup, men passar ändå bra där. Skönt att ha något att lägga överkast och filt på. De tre piedestalerna i rökfärgat glas och mässing fyndade jag på Retrolampor i Malmö.

Soffan är underbart stooor!

Vi är supernöjda med vår soffa som vi beställt av fina Emma på Dahlia & vänner! Den myser vi redan mycket i och vi ser fram emot att vara ett jättegäng som hänger där! Den är så mjuk och gosig. Vi har beställt extra armstöds- och ryggkuddar också, för bekvämlighets skull. Även jobbet Emmas man gjorde på vårt köksbord och Sjuan-stolarna är alldeles perfekt! Hur snygg är inte den ljusblå kulören till de gröna marmorskivorna och mörkbruna köket och köksgolvet?

En terrass är klar och nästa påbörjas på måndag.

Så har vi riktig tur kommer vi ha en altan i sommar – även på framsidan! Bästa snickaren Kent har lovat att hjälpa oss. Han tyckte synd om oss. “Ni ska ju inte behöva sitta på lastpallar”, tyckte han. Det ska bli skönt, för just nu drar vi in onödigt mycket sand, och myror! Det är ju ett grustag på tomten. Och så slipper vi ha en meter ner till marken när vi går ut genom dörrarna. Terrassen ska ju vara i våg med dörrarna, så man kliver rakt ut på trä. Nästa blogg ska jag visa allt vackert som nu planteras på terrassen mot väster.

Skönt att låta allt få ta lite tid…

Nu har vi det viktigaste på plats, så vi stressar inte fram utan låter allt få ta sin tid. Vissa saker som vi trodde att vi skulle behöva, har vi strukit från listan och så är det annat som vi har kommit på att vi nog måste införskaffa. Byggarna har ett projekt kvar i entrén och det som jag kallar “kapprum” (f d gamla köket). Det vill säga sammankopplingen mellan det gamla huset och nybygget. Jag ser mycket fram emot när den gröna krokodiltapeten kommer upp och trappan i handslaget glaserat tegel är på plats! Fortsättning följer…

 

Lycka är att ha ett eget gym!
Jag älskar dessa tavlor, som jag köpte på Liljevalchs i Stockholm
Crosstrainer och cykel på plats
I sovrummet hänger dessa gamla affischer från 30-talet
På väg inmot mitt dressingrum
Vid sängen hänger min vackra vintertavla
Dressingrummet blir lite galet
Nu är mina sittpuffar på plats också
I lilla fönstret i dressingrummet
Vår walk-in-closet börjar fyllas på...
Badrummet är mer eller mindre klart
Lite piff i badrummet!
Bastun är också klar! Inte bastat än dock...
Köket är också klart!
Jag är så nöjd med de ljusblå köksmöblerna!
Dessa finingar gör sig bra i köksfönstret
Även Richard popkonst har kommit upp på väggen
Mässingshyllan med alla ölglas blev riktigt bra!
I vardagsrummet i gamla huset har vår gigantiska soffa kommit på plats.
Soffan är verkligen generös!

4 Comments

 1. Klara Selén

  det blir SÅ FINT! Längtar efter att se det i verkligheten <3

  Reply
  • Fredrika Selen

   Tack min lilla ängel! Ja vi är supernöjda och jag längtar efter att få visa dig! Jag är så ledsen att vi hade sådant oflyt med tiderna i sommar bara… snyft!

   Reply
 2. Hanna

  Så fint det är!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Tack kära Hanna! Ja, vi är supernöjda! Titta gärna förbi om du vill och se det live!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *