Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag kan inte fatta att det bara är en vecka kvar till slutbesiktningen!

För 12 maj kl 13 kommer hela gänget hem till oss för den sista kollen av tillbyggnaden. Arkitekten, projektledaren, byggledaren, den kvalitetsansvarige, målaren och så någon snubbe från kommunen, typ tekniska nämnden. Så nu är det full rulle på bygget! (Dessutom håller byggare Kent på att fixa vår träterrass bakom tillbyggnaden.)

Det har hänt en del, men fortfarande är all skyddsplast kvar på köksmoduler och badrumskommod och bänkskivorna saknas. Det ligger täckpapp på alla golv och det är – milt uttryckt – skitigt och dammigt överallt. Men dagen före slutbesiktningen kommer en man och byggstädar hela huset. Då blir det riktigt roligt för då försvinner all plast och täckpapp.

Inte nog med att vi bygger nytt. Vi fixar en hel del med gamla huset också. I måndags fick vi nya fönster från Qvesarum. Vi har beställt fönster i gammal stil, men de “flytande” glasen får vi tyvärr vara utan. Men det blir jättefint ändå! Som tur är har vi ändå tänkt byta alla fönsterbrädor till den gröna marmor som vi ska ha i nya köket för de är helt sabbade. Marmorskivorna till köket kommer på fredag – ihhh! Det längtar jag efter!

På bilderna nedan kan du ändå få en känsla för allt som händer (och hur det kommer bli). Det är fine Heinz som sågar brädor till bastun och fönsterleverantörerna som står och diskuterar om byggställningen måste bort före montering av fönstren.

De första möblerna som flyttar in i huset kommer redan på onsdag eftermiddag – förhoppningsvis efter besiktningen. Vi har lämnat in vårt kvadratiska köksbord och 8 sjuan-stolar för spraymålning. Gissa vilken färg de ska ha! Ljusblå såklart!

Badrummet från andra hållet
Vår lilla bastu
Heintz sågar till brädorna till bastun
Vår nya fina dusch
tvättstugan börjar också arta sig
Köket från HTH
Köket från andra hållet
Nya fönster kommer med bilen från Qvesarum
Ricky och byggaren funderar på om byggställningen måste bort först
Våra nya fönster till gamla huset
De nya fönstren monteras

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *