Kanske, kanske har vi ett gästhus till jul. Som det går att bo i…

Något av det roligaste och bästa jag vet är att få spåna och bolla inredningsidéer med kreativa och proffsiga människor! Som vågar utmana konventioner och som vet vad de pratar om. Och inredning är ju bara såååå kul! Häromdagen träffade vi Sabine på Centro kakel och Charlotta på Caparol för att gå igenom det sista när det gäller inredning, färger och material i vårt gästhus. Jag älskar att jobba med dem! De är så proffsiga och kreativa! Lotta vet vad jag vill ha, innan jag vet det själv! Kan ju också bero på att vi känner varandra väl.

Det senaste som hände är att vi skippar vita väggar helt och hållet. Det blir för tråkigt – och kallt! Vi har istället valt en ljusrosa/aprikos färg som jag tror blir ljuvlig till de bruna och gröna nyanserna – och den gula bäddsoffan. Tänk att man börjar välja 80-talsfärger till väggarna (och taket) också! Jodå, vi hittade en hundtandsmönstrad bäddsoffa i gult. Så snygg!

Efter att vi gjorde vår stora tillbyggnad på gamla sommarhuset har jag insett en viktig sak. Man ska absolut inte matcha allt! Det bästa är att “återvinna” gamla prylar som man redan har. Och vi har gott om det, ska ni veta! Så blir det när man är spontanköpare! Till exempel återvinner vi våra lampor i form av biljardbollar. De ska hänga över köket. Du tycker kanske att knallrött och koboltblått passar dåligt ihop med de milda naturliga färgerna grönt, brunt och rosa. Men det är precis tvärtom! Det är de där knäppa grejerna som poppar och bryter mönster som gör inredningen dynamisk och spännande! Även att välja en gul bäddsoffa kan tyckas knas, men ni ska få se…

Byggarna håller nu på för fullt och nästa steg är att lasera taket i en ganska mörk brun kulör. Sedan ska akustikplattor upp bakom och vid sidan av sängen, så det blir som en sovalkov. Sedan ska väggarna målas rosa, golvet läggas (se färdigt golv på bilden från en padelhall nedan), köket och badrummet monteras… Vi håller tummarna för att vi får huset så pass klart att vi kan ha ett par av julens gäster boende i huset!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Hellbay lodge och Charlotta Wessman
Kulörer, material, inredning till gästhuset
Tror dessa kulörer och material blir kanon!
Padelhall som har laminatgolvet vi har valt
Dreanteam! Charlotta från Caparol och Sabine från Centro kakel. Och så Ricky förstås.
Planeringen av köket är färdigt. Det blir Bodarp i grönt.
Bodarp kök med brun bänkskiva
Badrum med turkos kakel och rosa väggar och tak.
Rosa är färgen som gäller!
Svarta detaljer och svart inredning
Fler badrumsbilder
Vår nya bäddsoffa – i gult!
Akustikpanel i valnöt från Bauhaus
Jag är så lycklig över att få så fantastisk hjälp!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *