Mjukisfavorit!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Den här underbart mjuka och gosiga kostymen i mörkblå sammet med märket Rue de femme hittade jag härnere i Höllviken. I en butik som har otroligt mycket fint att erbjuda: MOJO Fashion heter den. Jag gillar verkligen små butiker där butiksinnehavaren har köpt in sina favoriter (förutsatt att det är sådant man själv gillar förstås…) Och när det klickar, så blir det hur kul som helst att botanisera i sortimentet! Då vill man liksom köpa allt! I samma butik köpte jag förresten en ceriserosa kostym för något år sedan som jag älskar! Snart ska den fram! Men just nu vågar jag inte gå in i butiken. Är inte meningen att jag ska shoppa nu när vi har så många investeringar att göra med husbygget. Det räcker med alla online-lockelser…

Tillbaka till kostymen. Den är så fin, med gulddetaljer vid midjan och på skärpet är spänne och hål guldfärgade. Så snyggt – och bekvämt! Den här kostymen tycker jag är snyggast att styla med något enkelt så det blev en vit t-shirt från Bread & Boxers och ett par vita sneakers från Blue on Blue (som visserligen har neonorange skosnören). Men jag är ju som jag är och jag vill gärna addera något som gör det hela lite mer speciellt, så på med en blå pälskrage från Orchid och en randig kappa från Closed. Den blå pälskragen är så varm och gosig! jag bråkade länge med min älskade dotter Nanna innan hon godkände att jag köpte den.

–Behöver du verkligen den mamma? Man ska inte köpa päls mamma!

– Nej, det finns nog inget plagg på denna jord som jag behöver. Ja, jag vet att det kanske inte är så pk att bära päls, men jag tycker den är så fin och jag vill så gärna ha den! Det var när Nanna bodde i Köpenhamn och pluggade modedesign och vi hälsade på minns jag. I Danmark har man en mer liberal syn på päls och skinn. Tack och lov gör jag precis som jag vill, så jag köpte den och är otroligt tacksam för det eftersom den används ofta! Man liksom bara knäpper ihop den i den längd man vill ha.

Den mer klassiska långa kappan fyndade jag på en rea på Irmas hus i Malmö. Ränderna går i beige, krämvitt och vinrött och mönstret är nästan lite klassiskt “cricket style” eller brittisk skoluniform. Till den hör även en lite scarf i samma tyg. Kul att mixa stilar och material: päls, sammet och kostymtyg.

Den här påsken har varit superhärlig – och produktiv! Vi har gjort en massa saker som man aldrig hinner/orkar om man bara är ledig en helg, Bland annat har vi monterat en hel walk-in-closet. Ja, den är stor. Det tog ca 9 timmar… Mer om det i nästa inlägg.

Outfit: Marinblå sammetskostym: Rue de femme, blå-vit-vinrödrandig lång kappa: Closed, vit t-shirt: Bread & Boxers, sneakers: Blue on blue, blå pälskrage: Orchid. Halsband med olikfärgade stenar: nannaselen jewelry.

I min underbara blå sammetskostym
Min långa härliga randiga vårkappa är på
Det är fortfarande lite kallt, så pälskarge är inte fel
Enkelt, men fräscht med kostym
Så fint halsband med olikfärgade stenar

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *