Eftersom vi fick finbesök helgen före påsk.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Mina älskade döttrar Nanna och Klara kom och hälsade på i helgen och eftersom det snart är påsk så firade vi en vecka för tidigt. Med äggletning, påskpresenter, påskmat; lamm och lax, målning av ägg och påskdekorationer. Alles, helt enkelt. Nanna jobbar så mycket, men hade lyckats ta ledigt fredag och lördag så de kunde komma ner hit från Stockholm en helg. Klara åker snart tillbaka till London för att fortsätta plugga på UCL (och äntligen få bo i sitt rum som hon har betalt under hela covid-tiden utan att kunna utnyttja). Även Hedda och Jimmy kom på fredagen för att fira tidig påsk. Så mysigt att kunna samla åtminstone några av barnen! Fredagens påskmiddag bestod av mammas silltårta (min mammas alltså), grillade lammkotletter, potatisgratäng och diverse grönsaker i ugn med getost. Mums! Till efterrätt blev det faster Maritas havrekakor med jordgubbar, vispgrädde och chokladägg som dekoration. Jag har varit lite nostalgisk på sistone och letat bland mammas gamla recept. Där hittade jag silltårtan och havrekakorna och det är en skön känsla att få minnas barndomens smaker – även om våra barn tyckte det var jättekonstigt med silltårta… Äter inte folk silltårta nuförtiden???

Även Hedda och Jimmy var med på påskmiddagen
Glada gäster vid bordet
Och över alltihop hänger påskkärringen
Påskens silltårta
Blommor på bordet
Många vackra påskliljor
Påskris på plats

På lördagen skulle tjejerna få slingor hos HannaG

Trots att tjejerna bara stannade i ca 36 timmar, så skulle mycket hinnas med. Så på lördagsmorgonen åkte Nanna, Klara och jag till HannaG i Gislövs läge för att tjejerna skulle få blonda slingor. Det tog några timmar, men vi har alltid mysigt när vi är där – snackar om allt mellan himmel och jord. Sedan anslöt Ricky för en klippning och de sista 5 minuterna ägnades åt min lugg. Mysigt ändå! Spelar inte så stor roll vad man gör, bara man är tillsammans…

Frisör HannaG gör blonda slingor på Klara
Ricky blev också klippt

Leta påskägg är en kär gammal tradition!

Jag (jag menar påskharen) brukar skriva 10–12 olika lappar med ledtrådar, som barnen (numera vuxna) får leta efter på olika ställen och i år var det extra klurigt, eftersom vi har 3 olika hus att gömma lappar i! Så det tog sin lilla stund och det blev riktigt dramatiskt när de skulle leta i en trälåda ute i trädgården och det satt en mus i den!!! Vi gallskrek alla tre och musen blev sedan motiv på Nannas påskägg när det skulle målas. Slutligen hittade Nanna och Klara sitt påskägg, som var en gemensam present i år: en låda full med allt du kan önska dig för att fixa en påskmiddag. Tänkte det var kul, eftersom de är själva i Stockholm i påskhelgen. Där fanns sill, Västerbottenost, lax, knäckebröd, Kalles kaviar, snaps, påskgodis, Onsalakorv, ja till och med påskservetter. Jag hoppas de fixar en god och härlig påskmiddag tillsammans!

Mitt påskägg var enklare att hitta, men hade desto finare innehåll… Ett av Nannas egendesignade halsband – @nannaselenjewelry – med stenar i olika färger (några ljusblå fanns det allt). Jag blev jätteglad för den superfina presenten!

Jag fick ett halsband – Nanna Selén jewellry
Så fint halsband med olikfärgade stenar
Nanna och Klara fick allt som behövs för en rejäl påskmiddag

Aktuella motiv på påskäggen

Vi var inspirerade av aktuella ämnen när vi skulle måla ägg, så Nanna avbildade den skräckinjagande musen, jag målade en covid-cell, Klara målade fartyget Evergreen som satt fast i Suezkanalen och Ricky, ja han målade en gubbe som såg frustrerad ut på ena sidan och som bajsade på andra. Vet inte om det  kanske var ett aktuellt ämne för honom just då..? Sedan avnjöt vi gingravad lax med dillstuvad potatis och en massa godis till efterrätt.

På söndagen var det full rulle igen! Först körde vi till IKEA, där Nanna hade ett ärende (jag passade på att köpa ny toaborste till gästhuset) och sedan skulle hon köpa en billig stock snus. Nästa stopp var förrådet vid vårt gamla jobb där Nanna skulle hämta en klänning hon designat, som någon i Stockholm skulle låna. Till slut körde jag tjejerna till pappa i Hjärup där de skulle stanna tills det var dags för dem att ta tåget tillbaka till Stockholm. En intensiv helg, men absolut underbart att få krama och pussa på och prata med tjejerna! Är så tacksam för mina underbara barn!

Dags att måla ägg!
Ever green fast i Suezkanalen och musen vi hittade i kruklådan
Gingravad lax med dillstuvad potatis
Vi målade ägg, med aktuella teman
Dagen efter blev det IKEA-besök

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *