Äntligen kom vi till Wanås skulpturpark!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Den internationella skulpturparken uppe i Höör-trakten. Det är en häftig upplevelse att promenera omkring i skogen när det plötsligt dyker upp “udda” föremål som liksom inte passar in… För mycket färg, fel färger, konstiga ljud, märkliga former. När något som stör och bråkar anas i ögonvrån. Då kan det  vara ett konstverk. Vissa var riktigt roliga och intressanta. Vi hade det perfekta vädret i söndags också, med ett underbart solsken. Kul också att uppleva vandringen tillsammans med mina kultiskompisar, som också är intresserade av konst och deras män (som säkert också är intresserade av konst).

Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Idag finns det 70 permanenta konstverk i samlingen som är producerade unikt för Wanås Konst. Målet med konsten är att utmana och förändra synen på samhället, eller som de själva skriver på sin hemsida: Wanås är en plats i världen där konst, natur och historia möts.

Ta en tur till Wanås skulpturpark. Det är väl värt en omväg!

Jag lyckades hitta ett rosa konstverk som matchade mig!
Rosa, rosa,ros och lite ljusblått på naglarna
Hela gänget samlat i parken
Richard och Christer läser lappar som hänger i träden
Paljettvägg mitt i skogen
Fågel som röker en cigg
Kan det vara en toalett?
Kicki på väg ut ur konstverket
Allihop på väg över en liten bro
Kicki, Ullis och Ulrika
Ruin, kyrka?
En stor vacker ek
Kicki och Sofia framför slottet
Samling kring portalen
Jag stöttar upp trädet
Stenarna i muren hade olika budskap
Renhorn på höjden av Marina Abramović
Bänk med bekymmer
Ett talande hus

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *