Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Med risk för att bli tjatig: vi har världens bästa byggare och hantverkare och färgsättare!

Vi utmanar dem på alla möjliga sätt. Och de antar utmaningarna – med den äran!

Utmaning 1. Badrumsgolvet ska ha en italiensk klinker där halva klinkerplattan är vit och halva svart.
– Ska det läggas i något särskilt mönster, frågade byggledaren Johan. Jag kollade upp detta och neeej, det finns ingen läggningsanvisning, svarade Sabine från Centro i Malmö som levererar klinkern. Tydligen ska man vrida plattorna “lite random” så att det blir ett snyggt mönster. Det blir en utmaning för plattsättaren konstaterar jag, se bild 1 (här på vägg, vi ska ha det på golvet) och 2.  Men inget gnäll där inte. Dessutom har vi beställt ett antal inbyggda nischer – i duschen, vid badkaret samt vid toastolen (för toarullar) så det kommer bli en del kapning av kakelplattor för kakelsättaren. Och de kakelplattor vi beställt är 60 x 60 i svart marmor…

Utmaning 2. Vi har beställt en restaurangkyl som är så stor att den inte går in genom skafferidörren. Det är lugnt, säger byggledaren. Vi tar in den från andra hållet och så bygger vi bakväggen efteråt. Och så får målaren Fredrik krypa in genom ett hål från garderobshållet för att slutligen tapetsera bakväggen innan kylen kan rullas på plats (lyckligtvis är den på hjul). Se bild 3 och 4.

Utmaning 3. Vi vill ha en glashängare i mässing som hänger från taket i högdelen av köket. Jaha, säger Johan, då mäter vi ut ungefär var den ska hänga nu och så sätter vi den på plats när vi vet exakt var köksön hamnar. Bild 5 och 6 (bild från Barbistro i Ljunghusen, där vi fick inspiration till glashängaren).

Utmaning 4. Vi ska ha ett sedumtak på högdelen av huset, eftersom det blir trevligt med lite grönt när vi sedan bygger takterrassen. Inga problem, säger byggarna. Vi fixar allt så att det bara är att rulla ut när det kommer. Bild 7 (Hedwig kollar in nya taket).

Och ovan är bara några exempel. Dessutom har vi varit petnoga med vägg- och takkulörer, färger på spottar, val av trycken, kulörer på insida/utsida av fönster och skjutpartier, kulör på golvlister med mycket mera. Och så har vi många tapeter med mönsterpass, men det tyckte målaren var jättekul, sa han. Jag är så trött på att bara måla och spackla hela tiden så det blir bara roligt, sa han.

Men den största utmaningen av alla är att det gamla huset ska kopplas ihop med det nya…. Men inte ens det får Bosumhus och alla proffsiga hantverkare att tappa fattningen. De fortsätter att vara glada, positiva och ser bara möjligheter. Dessutom håller de tidplanen! Bättre kan det inte bli!

Psst! Igår fick jag ett infall. Jag blev inspirerad av Gert Wingårds kommentar i Husdrömmar: Varför inte tapetsera taket också, sa han till tjejen som de följde i gårdagens program? Så nu håller jag på att undersöka om vi hinner få hem fler tapetrullar till gym/tvättstuga i tid. Ljusgröna med oregelbundna guldprickar från Eijffinger Rice. När jag frågade de fantastiska färgsättarna Charlotta och Agnetha från Caparol om det går att ordna svarar Charlotta att de älskar att vi skiter i jante och att slutresultatet kommer att bli magiskt.

Åhhh så tacksamma vi är för alla skickliga och positiva människor som är involverade i vårt husbygge!

.

Så snygga klinkerplattor från Centr
Nu åker tapeterna upp i skafferiet
Luckan som målaren får krypa in igenom för att måla bakväggen i skafferiet
Däruppe någonstans ska glashängaren hänga
Så här ser glashängaren ut på Barbistrot
Hedwig kollar in nya sedumtaket

2 Comments

 1. Nanna

  Badrumsgolvet kommer att bli fantastiskt fint!!!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Jaaaa, vi hoppas det! Jag älskar det och hoppas att plattsättaren får till ett snyggt mönster!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *