Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Är det kanske “ballongpost”?

Samma som flaskpost, men ett budskap i en ballong istället för en flaska? Igår var vi ute på en skön promenad med Madde och Max, ute på heden vid havet i riktning mot Trelleborg. Underbart i den värmande solen! Kändes nästan som vår i luften! Plötsligt kom en röd ballong flygande och den fastnade i staketet framför oss. Jag tog upp den och såg att det låg en liten pappersbit i ballongen. Den måste vi kolla när vi kommer hem, tänkte jag. Jag fäste ballongen vid Rickys ryggsäck och sedan promenerade vi vidare.

När vi kom hem var det så mycket annat som hände, så vi tänkte inte på att ballongen fortfarande var fäst vid ryggsäcken som nu hängde i köket. Förrän Ricky plötsligt sa: det lyser inne i ballongen! Och mycket riktigt. Den lilla pappersbiten glödde med ett svagt rött sken. Hmmmm, skumt tyckte vi. Men ändå härligt oväntat! Sådana här små vardagsmysterier råkar man ju inte på så ofta.

Ballongen ligger kvar hemma och lyser nu när vi är på jobbet, så jag hoppas inte det är något farligt som finns i ballongen…

Men nu undrar jag: är det någon som vet varför ballongen lyser? Kan man köpa ballonger med pappersbitar som glöder i mörker???

Jag knöt fast ballongen på Rickys röda ryggsäck.
Fika i solskenet med Madde och Max
Ricky och Madde på promenad.
Jag och Madde håller avstånd
På kvällen började det märkligt nog lysa i ballongen!
En liten lapp ligger och lyser i ballongen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *