Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag älskar kit, set, ensembler eller vad man vill kalla det…

Det kan tyckas trist och fantasilöst att köpa en hel ensemble, men det är så användbart och kan kombineras på så otroligt många sätt! De gånger jag har köpt bara ena delen av ett set har jag alltid ångrat mig efteråt. Nu skulle jag haft den där toppen, kavajen, byxan, halsduken som passar till… Känner ni igen känslan?

Det är lika bra att sätta igång att visa alla mina fantastiska Ganni-kläder som jag fick med mig hem från Stockholm. Vi går ut hårt med den här svart-och röd-rutiga dräkten i ull. Kavaj och kjol i så snygg design och perfekt passform. Just nu gillar jag verkligen “boxiga” överdelar, men det beror ju lite på vad man har för kroppstyp (och vad modet föreskriver). Och kjolen är så där precis lagom lång (eller kanske snarare kort). Dessutom har kavajen härligt rymliga fickor som man kan hänga i!

Uppklätt eller nerklätt.

Beroende på hur man kombinerar den här dräkten kan den bli uppklädd eller få mer vardagskänsla. Vill man ha den riktigt festlig, kan man sätta en sidenblus, en paljett- eller spetstopp eller en tjusig knytblus under kavajen. Smycken, scarves och andra accessoarer kan också förändra intrycket. Och naturligtvis vilka skor man väljer till. Kängor, pumps, boots, stövlar, loafers… Prova så får du se!

Mönstermix och färgmix är kul!

Ibland kan jag tycka att det blir för tråkigt när man matchar färger alltför väl. Det är därför jag har en rosa polo till dräkten (istället för svart, som kanske hade varit mer förväntat). Tycker också det blev roligt att blanda zebrarandigt med prickigt till den rutiga dräkten. Bara man håller sig i samma färgskalor så går det bra att blanda mönster. Var inte rädd för det!

Outfit bild 1 och 2: kavaj och kjol: Ganni, rosa polo i ull: Benetton, handväska: Chanel, svarta kängor: Timberland (var den enda typ av skor som funkade i kalla, halkiga, snöiga Stockholm).

Outfit bild 3 och 4: Vit ulltopp med  svarta prickar: Cos, zebrarandiga byxor: House of Sunny, kavaj: Ganni, kängor: & Other Stories.

Outfit bild 5: vit skjorta Aiayu, svart oversize (3XL) sweatshirt med text: nucca (som Klara och jag köpte för flera år sedan i en butik för basketkläder), kjol Ganni, svarta stövlar: Acne.

I närbild ser dräkten ut så här
Mönstermix; prickigt, zebrarandigt och rutigt
Gillar att blanda mönster!
Man kan såklart lika gärna bara använda kjolen.

2 Comments

 1. Klara Selén

  nämen jAG DÖR SÅ SNYGG! MILF

  Reply
  • Fredrika Selen

   Åhhhh vad snäll du är min lilla ängel! Tack – du är bäst (och snyggast)!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *