Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag lyckades till slut hitta dem i Konstanz.

När jag var ung, så där 20 år, hade jag ett par skotskrutiga tajta byxor som jag älskade. Sedan försvann de någonstans på vägen. De hade förmodligen varit för små även om jag hade haft dem kvar… I vilket fall som helst så blev jag så glad när jag såg stortavlorna från H&M med skotskrutiga tajta brallor! Sådana ska jag ha, tänkte jag! (OBS! Detta är för några år sedan när Valter fortfarande pluggade.) På den tiden var han på Universitetet i Konstanz. För övrigt en underbar tysk stad som ligger vidunderligt vackert vid Bodensjön – rekommenderar alla att besöka Konstanz!

Tillbaka till byxorna: Jag gick direkt in på H&M:s hemsida för att köpa dem, men de var slut i min storlek! Jag kollade in några fysiska butiker i Malmö och Lund, men sedan gav jag upp. Ok, det var uppenbarligen fler som ville ha dessa byxor. Så var vi på besök i Konstanz och normalt sett går jag inte in på H&M när jag är utomlands, men det slog mig att tyska kvinnor kanske inte hade samma behov av skotskrutiga byxor som svenska. Mycket riktigt, de hängde prydligt i långa rader i H&M-butiken – i alla storlekar! Yes!

Kappan är en Bogner i ett härligt lätt material med fina detaljer. Den köpte jag i Garmisch Partenkirschen, när vi var på vandringsresa med Katarina och Claes. Jag älskar Bogner! Det är ett dyrt varumärke för vintersportmode, men så där lyxigt tyskt. Enkel design, med det lilla extra. Här kommer lite kuriosa: Bogner grundades 1932 av Willy Bogner senior, som var en av Tysklands bästa skidåkare under 30-talet. I Garmisch-Partenkirschen hade jag turen att träffa rätt på en stor REA i deras Bogner-butik. Tyvärr finns inga Bogner-butiker i Sverige, så tack och lov för e-handel!

Marinblå kappa Bogner, skotskrutiga byxor H&M, mörkblå ullpolo InWear, svarta boots Scotch & Soda, handväska Dior Bostonbag.

Vid vår pampiga entré till jobbet
Med rutiga ben och Diorväska i bilen
Rutiga byxor från H&M
Mörkblå kappa från Bogner

2 Comments

 1. Carolina Leprince

  Så snygga! Har liknande som jag hittade för 2 år sedan på H&M och har även blivit min favorit.

  Reply
  • Fredrika Selen

   Ja, men då är det kanske samma? Eller inte samma, men likadana! Ja, de är coola.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *