Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Nu börjar det bli juligt i vårt lilla sommarhus!

Lussekatterna och pepparkakorna är bakade, adventsljusstaken (i form av en krans) är klar. Den här gången fick Sommarboden i Höllviken uppdraget att fylla vår krans med hyacinter, mossa, dekorationer och fyra stora adventsljus. Måste säga att den blev fantastiskt fin i år! Mer naturlig, men minst lika vacker. Adventskalendrarna har fått en hedersplats på TV-bänken. Min lyxiga från Lancôme, som jag fick av Richard och Rickys adventskalender från SVT. (Ja, vi sitter och tittar på julkalendern på TV varje morgon kvart över 7 och öppnar dagens lucka tillsammans med barnens julvärdar på TV). Våra byggjobbare måste tro att vi är lite galna (är vi kanske). De kommer kl 7 varje morgon för att bygga vårt hus och de ser ju rakt in i vårt vardagsrum. Jag har också gjort ett antal grupper med hyacinter som snart ska slå ut och sprida sin underbara doft i huset. Högen med julklappar växer för varje dag och julefriden börjar sprida sig.

Nästa steg är att julpynta och i år får jag behärska mig. Sommarhuset är så litet så jag kan inte låta det bebos av alltför många tomtar. Jag var på väg att köpa en halmbock i storlek liten ponny, men stoppade mig själv i tid… Julgranen får också bli en liten en, i kruka. För julgran måste jag ha! Men juldukar och bonader får nog också ligga kvar i flyttlådorna. Jag ska bara ta fram mormor Nannas fantastiska broderade julduk till matbordet. Ingen jul utan den… Och så får vi drömma om nästa jul, då jag kommer gå “all in” igen!

Psst! Jag har hittat en krok i taket för misteln. En måste jag iallafall kunna klämma in..

Nybakat! Lussekatter och pepparkakor
Julblommor och klementiner
Julklappshögen växer och växer och växer...
Vår vackra adventsstake är i år tillverkad av Sommarboden
Ljusen skänker stämning till hemmet
Även badrummet är dekorerat
Min underbara adventskalender med lyxiga överraskningar

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *