Missa inte den intressanta utställningen – nu i Malmö!

Den här utställningen ville vi inte missa, så härom helgen gjorde vi slag i saken och gick till Amiralen på Folkets park för att kolla in den. Jag är fascinerade av Banksy, en person som har lyckats bygga en otrolig hype kring sig själv, trots att ingen vet vem han är. Eller kanske just därför. För er som inte vet, så är Banksy en engelsk graffiti-konstnär, politisk aktivist, filmregissör och målare.

Han är känd för sina satiriska och revolutionära graffitimålningar som görs med hjälp av stenciler. Ofta är hans verk politiska eller sociala och han målar på toaletter, gator, väggar, gatuskyltar, tunnelbanetåg och broar. Han började sin verksamhet i Bristol, men numera målar han i städer runt om i världen.

Banksys verk har sålts för upp till 40 000 USD och omslaget han målade för Blurs Think tank sålts för 57 600 pund. En omtalad målning på senare tid är Girl with balloon. När verket var sålt (för en miljon euro) så utlöstes en dokumentförstörare och halva verket strimlades sönder. Då steg värdet till 22 miljoner euro!

Det här är en spännande och kul utställning! Jag låter bilderna tala för sig själva…

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Ricky framför utställningen
Den mest kända tavlan?
Kate Moss
Banksy driver med allt och alla
Telefonkiosk 1
Telefonkiosk 2
Moder Theresa
Paranoid pictures
Jag på utställningen
Känt verk
Klassisk smiley
London Parliament
Venedig
Kissing bobbies
Grekisk skulptur
Elefanten i rummet
Hotellet
Pulp fiction
Jag igen
Sjunkande Venedig
Tunnelbanekonst

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *