Skön konst- och kultursöndag!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Planen var att åka till Kabusa, ett konstgalleri utanför Ystad. Men på vägen dit och hem blev det lite annat också. Det fanns massor av intressanta ställen att besöka på vägen, inte minst alla loppisar! Det var inte första gången vi var på Kabusa. Vi har varit där flera gånger och det är alltid lika inspirerande! Kolla bara in Louis Vuitton-kistan! Det var på Kabusa jag hittade min älskade guldpläterade Hermès Kelly bag, som nu står i vår entré, se bild nedan när jag precis köpt den av Gregor. Just nu är vi på jakt efter en skulptur som ska stå utomhus – i fonden efter alla portaler på baksidan, se bilder nedan var den ska stå och vad vi hittade på Kabusa. Vi hittade en träskulptur, i teak, från 50-talets Paris och så min favorit – ett eiffeltorn i bronsplätering, med Louis Vuitton-märken hängande över hela tornet. Ingen av dessa var dock helt klockren. Jag tror inte träskulpturen mår så bra av att stå utomhus. Jag tror den grånar och då blir den inte lika fin längre. Eiffeltornet är helt perfekt, utom en liten detalj: det är för dyrt… Bara stöldrisken får mig att bli lite svettig!

Backåkra – ett litet, mycket trevligt museum med otroligt engagerad personal.

Vi åkte till huset Backåkra, nära Kåseberga, där Dag Hammarskjöld bodde i Sverige. Dag Hammarskjöld är en av de mest kända svenskarna internationellt. Han var FN:s generalsekreterare 1953-1961 och han utvecklade FN och löste ett stort antal kriser i världen. Hans plan störtade under ett försök att medla i inbördeskriget i Kongo 1961. Hans insatser för världsfreden gav honom Nobels fredspris 1961 – efter sin död. Dag Hammarskjöld skrev flera böcker och hade ett stort konstintresse och en stor konstsamling. Jag köpte faktiskt hans bok “Vägmärken” som innehåller en del av hans tankar och idéer – kloka ord. Musik, teater, opera och modern design var bara några av områdena han intresserade sig för. Därför var det extra intressant att museet just nu hade en utställning med möbler, mattor och glaskonst med mera från hans hus på Backåkra och från lägenheten i New York. Kvinnan som jobbade på museet hade tidigare bott på Backåkra och hon var fantastiskt engagerad och initierad. Det är alltid spännande att lyssna på människor som brinner för det de håller på med!

Rekommenderar verkligen ett besök på Dag Hammarskjölds Backåkra! Och Kabusa Art Gallery också förstås!

 

Jag och galleriägaren Gregor Kruuse
Randig färgglad sommarklänning från Ralph Lauren
Bara kolla in denna kista!
Den här kanske skulle passa i vår trädgård?
Älskar detta eiffeltorn!
I den här sko-stolen sitter man bra!
Dag Hammarskjölds museum Backåkra
Dag Hammarskjöld himself
Ricky på gården i Backåkra
Konferensrummet på Backåkra
Dag Hammarskjölds bok Vägmärken
Vädret var fullkomligt fantastiskt!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *