Där den största lyxen var att träffa våra nära och kära.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Det var också lyxigt att resa iväg några dagar. Bara släppa allt som har med husbygge att göra. Dessutom monterade de som fick vårt gamla kök ner det i helgen och då var det skönt att slippa vara hemma. Vi hann med besiktningen av nya huset innan vi åkte och allt gick toppenbra, så nu kan vi i princip flytta in i nya delen av huset. Det som återstår är att öppna mellan huskropparna. Och flytta över allt; kläder, möbler, köksprylar, badrumsprylar med mycket mera. Helst skulle man vilja vara ledig några dagar nu och bara fixa och greja med allt…

Men vi lämnade alltså allt och drog till Stockholm.

Där träffade vi Valter och hans Caroline som kom från Bryssel. Vi träffade även Nanna, som ju bor i Stockholm nu. Sist, men inte minst, träffade vi Ludwig och Lisa (och deras fina hundar Kajsa och Bertil) som har flyttat till en ny, större lägenhet och som väntar barn i augusti. Det var så roligt att se att Lisa verkar må bra och att bebisen i magen växer som den ska. I augusti är det dags för första barnbarnet! Det är ju inte mitt barnbarn på riktigt, men jag tycker det ska bli så roligt ändå!

Vi tog tåget upp och första kvällen åt vi på en mysig restaurang som hette Bar Central. Rejäl mat i rejäla portioner! Caroline orkade inte äta hela sin Sweinshaxe, så hon fick en doggy bag som Nanna glatt tog med sig hem. Efter middagen gick vi hem till Ludde och Lisas nya lägenhet och pratade länge och väl. Det är så skönt när man har gott om tid att prata och hinner fullfölja en diskussion utan avbrott. Deras lägenhet är jättefin och har en härlig balkong där man får plats ett helt gäng.

Shopping deluxe.

På fredag förmiddag åkte jag och Ricky till en kund och sedan mötte vi Valter och Caro hos Nanna, i Gannibutiken. Ludde och hundarna anslöt lite senare. Älskar den butiken! Är så lyxig och fin och fylld med kläder, skor och väskor man bara vill ha! Caro shoppade loss ordentligt och jag köpte ett par dungarees, ett plagg jag velat ha länge. Tycker det är så coolt! Snickarbyxor hette det på min tid haha. Efter den shoppingupplevelsen gick vi runt på sta’n lite till, men det var köer till så många butiker så vi gav upp och tog en lunch på innergården utanför Hallwylska palatset (ett av mina favvomuseum). Sedan strosade vi hemåt. Vi bodde på bästa hotellet – Blique by Nobis och det är härligt att spendera tid där också! Skönt också med en power nap… På kvällen käkade vi på en italiensk restaurang som heter Capri due och maten var fantastisk! Det bästa var dock personalen! Underbara italienare som gjorde allt för att vi skulle trivas. Efter restaurangen satt vi på vårt rum och snackade vidare. Det blir ju så nu när krogen stänger så tidigt. Då får man fortsätta någon annanstans.

Acne Archives in my heart.

Lördagen promenerade vi ner mot sta’n och på vägen mot city ligger en av mina favoritaffärer – Acne Archives – och där lyckades både jag och Caro “fynda”. Jag köpte världens coolaste rock – rutig, och Caro köpte ett par ursnygga jeans. Det är fortfarande inte billigt där, trots att de säljer provkollektioner, förra årets modeller etc till reducerade priser, men det blir iallafall överkomligt. Älskar Acne! Efter shoppingen åkte Ricky och Ludde iväg för att handla mat till kvällen och jag, Valter och Caro gick till Nationalmuseum. Det har blivit så otroligt fint efter renoveringen. Måste erkänna att jag tittar mer på golven och färgvalen i själva museet än på tavlorna… Vaser och möbler är också intressant. Det är fascinerande av vissa vaser på Nationalmuseum är de mest trendiga man kan tänka sig som nytillverkas och säljs dyrt i inredningsbutiker. Allt kommer tillbaka…

På kvällen tog vi en drink i baren på hotellet och jag fick en försenad namnsdagspresent och tidig mors dagspresent av mina barn. Fyra supersöta små vaser att ha i nya huset, kanske i badrummet? Tack Valter, Nanna och Klara! Så gulligt att de tänker på mig! Efter drinken gick vi hem till Ludde och Lisa där vi bjöds på en jättefin, vällagad, god och generös middag. Sedan spelade vi sällskapsspel – kul! Mysigt att samlas allihop och äta och dricka gott och lyxigt att bli uppassad! Nu börjar ju rollerna bli ombytta och det är inte alltid vi som bjuder på middag eller tar notan. Payback time!

Det var en otroligt lyckad helg på alla sätt! Och mysigast som sagt att träffa vår barn och respektive. Vi saknade bara Klara och Hedda och Jimmy. Annars var det komplett. Vi fick njuta lite extra av Valters sällskap, eftersom han följde med oss hem till Höllviken ett par dagar. Och snart är det sommar och då får vi hem alla igen! Då har vi också lite mer plats att hysa alla hos oss. Det kommer att bli perfekt!

Valter och Caroline på rooftop bar Blique by Nobis
Valter gosar med Kajsa
Nanna, jag och Caro på Bar Central
Ricky på väg in på hotellet
Valter och Ricky har det mysigt på Ganni
Härlig stämning på Bar Central
Mycket trevligt fika på innergården till Hallwylska palatset
Nanna är bästa försäljaren!
Glada tjejer efter lyckad shopping
Mums för antipastin på Capri due
Efter fredagens jobbmöte
Caro och Valter njuter av lunch
Killar på Ganni
Valter promenerar med Bertil
Coolingar på sta'n
Vackra Nanna
Nanna på Bar Central
Jag, Nanna och Valter
Lyckad shopping på Acne Archive
Jag i min nya rock tillsammans med coole Valter
Caroline och Valter på Nationalmuseum
Märkligt konstverk: sönderskurna Morahästar
Caro kollar in konstverken på Nationalmuseum
Hemma hos Ludwig och Lisa
Jag fick till och med skumtomtar!
Jag fick en sådan fin present av mina barn!
Nanna och Ricky
Present till Nanna – 100 snusklubbor

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *