Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vi började med en power walk på stranden

I torsdags tog jag ledigt från jobbet för att hänga med Nanna hela dagen. Man får ju passa på så länge hon är hemma… Snart försvinner hon också – till Stockholm den här gången. Det är så lyxigt att ta ledigt mitt i veckan! Nanna och jag började med en power walk på vackra Kämpingestranden. Sedan följde vi Sofias träning på SVT. Man kan tycka att det är “pensionärsträning” och det är det ju – också. Det bästa är att alla kan träna med henne efter bästa förmåga och på sin egen nivå. Den här dagen var det core-träning, så det passade oss perfekt efter promenaden.

Nanna blev blondie

Jag hade bokat tid hos frissan till Nanna. Tyckte att det var dags för henne att klippa håret hos en frisör eftersom det tydligen var 3 år sedan sist och förra gången var det jag som klippte henne… Säger en del om behovet. Hon ville bli blond, så trevliga och duktiga Therese på Studio Klippodrome i Höllviken öste på med blonda slingor och det blev såååå snyggt. Hon såg ut som en riktig lyx-babe efteråt!

Nanna blir blondie

Dags för lyxig lunch på Smak på Malmö Konsthall!

Vi hade bestämt oss för att kolla in utställningen på Malmö Konsthall – Hassan Sharif. Därför passade det bra att även äta lunchen där. Det var verkligen evigheter sedan jag åt lunch på Café Smak på Konsthallen, men jag måste säga att det var precis lika bra som på Björn Stenbäcks tid! Efter maten kollade vi in utställningen vägg i vägg.

Hassan Sharifs vandringsutställning heter I am the single work artist och han var en pionjär inom experimentell samtidskonst i Mellanöstern och skapade sina verk av billiga vardagsmaterial i protest mot en elitistisk konstvärld. Ja, ni ser själva på bilderna att han ställer ut kvastar, sönderklippta flipp flopps, trasiga leksaker med mera.

Min outfit för dagen: skinnbyxor Day, gul stickad tröja Gestuz, poncho Malene Birger, svarta boots med broderier Steve Madden, väska Dior Boston bag.

Lunch på Konsthallens Café
Supersmarrig lunch, båda rätterna!
Konhallens utställning Hassan Sharif
Nanna framför en hög ituklippta flipp flopp
Bra sätt att organisera sina saker?
Jag framför färgade garntrådar
Kvastar på en hel vägg
Jag framför en vägg med färgglada pryttlar
Mina mönstrade boots passar bra med de färgglada flipp floppen

Det blev en sväng på Triangelns köpcentrum också

Och då hamnade vi direkt utanför en salong där man gör hål i öronen. Vi har varit där tidigare och piercat oss, så nu var det dags för 3:e hålet i vänster öra. Blir ett fint mamma-dotter-smycke också. Typ kompishalsband… Sedan gick vi förbi min favoritbutik på Triangeln som säljer italienskt sportmode – Sergio Tacchini & friends. Hittade dock inget där den här gången, men vägg i vägg ligger en vintagebutik, Stadsmissionen Second hand, och där fyndade jag ett par jättefina slingback-skor i svart och vitt. Jag betalade bara 60 kr  för dem och de var i superbra skick. Såg knappast använda ut! Alltid kul att fynda! Träning, hårklipp med slingor, god mat, konstupplevelse, piercing och shopping… Vad mer kan man önska av en mamma-dotter-dag?

Nanna får ett hål till i vänster öra
Mitt vintagefynd – slingback-skor

2 Comments

 1. Klara Selén

  Ser så mysigt ut! Önskar jag vore där <3

  Reply
  • Fredrika Selen

   Jaaa, vi saknade dig min älskling! Nanna sa att du blev så fin i håret! Kan du inte skicka en bild? Puss!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *