Ricky har koll på läget!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Här får ni oftast se bilder av mig i olika outfits, men den här gången tänkte jag lägga upp bilder på min älskade man. Jag tycker han har en skön och avslappnad klädstil. Och det är kul att han gillar mode och att gå i klädaffärer, vilket jag förstått på mina väninnor inte är så vanligt. Rickys favoritplagg är nog skor, men han satsar en hel del på ytterplagg också, vilket är helt rätt, för har man snygga ytterplagg är man alltid välklädd! Hans absoluta favoritskor är ett par bruna handsydda skor från Ludwig Reiter som han köpte i Wien. Tydligen är det så att om man äger ett par skor från Ludwig Reiter så är man alltid välkommen att besöka skofabriken i Wien. Det måste vi göra någon gång framöver – när man får resa igen.

Enkelt att vara välklädd som man

Nu sticker jag ut hakan, men jag brukar alltid säga att det är enklare för män att skaffa en snygg klädstil. De behöver ju inte kjolar, klänningar, smycken, handväskor, håraccessoarer och skor med olika höjd på klackarna som ska matcha i färger och stilar. Jag dristar mig till att hävda att följande bygger en bra basgarderob för en man (med betoning på BAS):

• Snygga jeans
• Något par finbyxor
• Snygga kavajer – för vinter och sommar
• Ett par sneakers, ett par kostymskor och ett par kängor
• Snygga t-shirts i bra kvalitet – kolla till exempel in Arkets Heavy-weight t-shirt
• Shorts
• Ett gäng skjortor, varav vita för vardag och fest
• Några fina tröjor
• Snygga ytterplagg

Har man ovanstående i fina material och färger som funkar tillsammans, så har man en bra basgarderob som man. Inte så komplicerat. Sedan kan man bygga på med scarves, västar, hattar, solglasögon, färgglada plagg och annat. I ärlighetens namn har allt fler män såväl handväskor som smycken, men det gäller inte de flesta i min ålder iallafall. Sedan finns det ju en mängd olika stilar och det är alltid häftigt att våga gå sin egen väg och ha en egen personlig och unik stil. Det gäller såklart både kvinnor och män.

Min man gillar kläder!

Ricky har oftast jeans – alltid Nudie. Det är så coolt att man kan köpa begagnade Nudie-jeans i butiken i Malmö. Man kan även lämna in jeansen för lagning – helt kostnadsfritt. Smart och hållbart.

Ricky bär inga andra smycken än en förlovningsring och ett riktigt snyggt armbandsur från Breitling.

På sista tiden har han gjort några investeringar i ytterplagg som han fått många komplimanger för. Särskilt för den gula dunjackan från Lindeberg, se bild nedan. Men även en cool shacket (skjortjacka) från Mos mosh, en dunväst från Stenströms och en kittfärgad vårjacka från Lindeberg. De övriga ytterplaggen på bilderna är äldre, men fortfarande coola, som tyrolerjackan i brunt läder från Österrike (kolla även in den superfina blå kavajen som också är i tyrolerstil och inköpt i Österrike), den olivgröna rocken från Tiger och olivgröna tunna dunjackan från Colmar.

Morgonrocken från Paul Smith är en annan av Rickys favoriter. Det gäller ju att hålla stilen även på mysplaggen!

Jag tycker min man är superstilig! Visst är han?

 

Ricky i sin nya jacka från Lindeberg.
Min stilige man!
Ricky i sin nya t-shirt
Vacker miljö på Mollbergs!
Ricky sin gula vinterjacka från Lindeberg
Skor är Rickys passion!
Min fine man!
På promenad i grön jacka från Colmar
Ricky firar min födelsedag!
Richard i sin snygga österrikiska kavaj
Ricky i kohagen
Ricky för över pengar inför köpet
Ricky njuter av lyxlunch
Vi shoppade julklappar på Svenskt tenn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *