Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Nu har vi plats för vår tillbyggnad!

Jag är sjukt imponerad av alla duktiga människor som besökt oss igår och idag. Igår hade vi en trädgårdsdesigner på besök som gick igenom trädgården för att kunna göra ett förslag. Idag kom tre handlingskraftiga arborister och trädgårdsanläggare, med grävare, flakbil och massor av kunskap och mod (och rätt verktyg). Det tog en dag och nu är trädgården helt blåst. Vi har naturligtvis behållit allt vi kunnat av tallar, björkar, lindar, aspar och ljung för vi vill ha en så vildvuxen skogstomt som möjligt. Men, tillbyggnaden måste få plats, så det var inte så mycket att be för. Ut rök den hundraåriga rhododendron, en jättestor jasminbuske, tre vresrosor och massor av mindre träd och sly. Dessutom klättrade en mycket modig kvinna högt upp i kronan på en tall och tog bort döda grenar i toppen. Den blev så fin! Det blev dock dramatik på vägen, för rhododendronroten var så tung att grävaren välte – med en kille i, se bild ovan! Lyckligtvis skadade han sig inte, men grävaren ville inte starta igen, så den har vi kvar på tomten. De kommer tillbaka imorgon och hämtar den och röjer det sista.

Men oroa er inte, vi kommer återplantera en massa fina växter och buskar. Jag tänker lavendel, havtorn, lågväxande barrträd, gräs av olika slag… Jag ogillar verkligen strama trädgårdar med enbart stenläggning och trädäck. Så småningom ska trädgården prunka igen!

Prunkande trädgård FÖRE skövlingen

massor av budkar och träd i trädgården

Och EFTER…

Trädgården ser så stor ut!
Ricky hjälpte också till
Jag röjer sly
Vi får hjälp av proffsen

Årets julgran får stå kvar!

Årets julgran får stå kvar!
Massor av grenar röjs bort

Titta noga! I trädkronan jobbar en modig arborist.

Titta noga, för däruppe jobbar en arborist

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *