Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Mysig helg på Österlen!

Redan på fredagseftermiddagen styrde vi kosan mot Österlen. Närmare bestämt mot Baskemölla och underbara Maddis och Ulf. Där har vi det alltid så mysigt och trevligt! Man bjuds på fantastisk mat och dryck och blir oerhört bortskämd i största allmänhet. Väldigt skönt för oss nu när det har varit några hektiska veckor av flyttar och flyttar… Vi bjöds bland annat på en fantastisk pannbiff med lök à la Mannerström. Otroligt saftig och god! På lördagsförmiddagen fanns det inte så många alternativ annat än att gå ner till stranden och ligga och slappa. Helst skulle man ligga i vattnet med tanke på den fantastiska värmeböljan vi hamnat i. Problemen kom när vi skulle göra oss i ordning inför kvällens kräftskiva. Fördrink hos Katarina och Claes redan kl 16.30. Det är svårt att sminka sig när svetten bara rinner. Och att sätta på sig lite fina kläder känns inte heller enkelt i hettan. Särskilt inte som jag hade bestämt mig för att bära mina nya svarta lädershorts – puh!

På besök hos Maddis och Ulf i Baskemölla
Framför dörren hos Maddis och Ulf
Underbar pannbiff med lök
Jag älskar att vara på stranden!
När det är varmt i loften får man sitta i havet

Kräftor på längden och tvären – i massor!

Buhres i Kivik dukade upp en otroligt generös kräftskiva! Där fanns hur mycket kräftor som helst plus havskräftor och räkor och cajunkryddade kräftor och havskräftstjärtar i en god örtgoja. Och Västerbottenpaj och bröd, och ostar. Och naturligtvis öl, snaps och vin. Sååå mumsigt! Jag älskar kräftor och Richard om möjligt ännu mer. Han är som ett tröskverk när han äter kräftor. Där går det verkligen undan! Kvällen var dessutom helt fantastiskt varm och underbar där vi satt ute med utsikt över hamnen. Sällskapet var också supertrevligt! Boel och Per, Katarina och Claes och nya trevliga bekantskaper – Boels bror Lars och hans fru Anna. Vilken magisk kväll! Vi var de enda som sjöng snapsvisor, men det tackade sällskapet bredvid för (lyckligtvis). De tyckte att de fick dricka mer snaps tack vare oss… Tack till Katarina, Claes, Boel och Per för att vi fick följa med!

Vi bodde i Katarina och Claes fantastiska lilla hus!

De har inrett sitt hus otroligt smakfullt, med roliga detaljer som gör hela skillnaden. Ta till exempel den häftiga terrasstrappan, där stora stenar är insprängda i trädäcket! Deras nybyggda uterum är verkligen härligt och trädgården är helt underbar prunkande med en blandning av stort och smått, högt och lågt. Smakfullt, som sagt. Vi har ett eget litet hus på tomten som vi får bo i när vi hälsar på. Hur mysigt som helst! På söndagen tog vi en lång frukost och sedan körde vi bil till Vitemölla strand, norra sidan. Katarina och Claes cyklade, vilket var betydligt smartare, men vi hade ju inga cyklar så därför inget val. Men men, efter en hel del tråcklande och backande och grejande stod vår bil på en p-plats och vi kunde njuta av en skön dag på stranden med många bad. Efter stranden tog vi vägen förbi Bondens skafferi på Svabesholm och köpte en fantastisk ryggbiff, spetskål (som vi sedan grillade) och kantareller. Kvällens middag blev pricken över i för en härligt rolig, upplevelserik och avslappnande helg! Vi tog även vägen förbi en kläd- och inredningsbutik, men den berättar jag mer om en annan gång.

Coolt sätt att integrera sten i trädäcket
Hela gänget samlat för fördrink före kräftskivan
Katarina, Ricky och Boel
Boels bror Lars och Katarina
Kräftor med det hele
Claes och Anna
ys till frukost
Frukostkaffe på terrassen
Slött strandliv i Vitemölla
Katarinas och Claes fina lilla hus i Kivik
Här sover vi när vi är på besök
Grillad ryggbiff med grillad spetskål och kantarellsås

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *