Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Trött, lycklig och med väskan full av nya coola outfits.

Klara mötte mig på stationen och så åkte vi hem till Nannas lägenhet med min väska och sedan tillbaka till sta’n. Jag var nyfiken på att besöka Nanna på hennes jobb, Ganni-butiken på Norrlandsgatan. Vilken fin butik! Och så tjusig Nanna var i den miljön! Billion dollar baby! Klara och jag provade några outfits (utan att köpa någon) och sedan satte vi oss på Pas D’Art – en superfin bar i fransk bistro-stil för att ta en drink och vänta på Nanna. Jag förklarade för servitören vad jag gillar; syrligt friskt, inte sött… Så han blandade en underbart god och fräsch drink till mig! Så kom Nanna och då drack vi lite mer… Sedan gick vi till Eataly för att köpa delikatesser att ta med hem. God skinka, salami, ostar, kex med mera. Detta dukade vi upp i Nannas mysiga lägenhet och så snackade vi länge och väl om både det ena och det andra. Underbart att ha så mycket tid tillsammans med tjejerna! Nu hade vår tjejhelg bara börjat och vi hade flera dagar kvar – lyxigt!
På väg till huvudstaden
Vackra vinterlandskap passerade förbi

På kudden låg min favoritchoklad och en present!

Tänk så gulligt! Mitt mammahjärta sväller av stolthet över hur fina och omtänksamma mina döttrar har blivit! Jag fick världens coolaste munskydd – Ganni-style! Jag trodde inte pandemin skulle pågå så länge att man skulle behöva snygga munskydd, men ack vad jag bedrog mig… Lite festligt var att jag hade tagit med tjejernas favoritchoklad – Marabou apelsinchoklad till Nanna och salt mandel till Klara. Jag fick salt fudge. På kvällen hade vi provsmakning om vilken som var godast. Nannas varade längst, så det säger väl en del…

Coolaste munskyddet ever...
Klara mötte mig på stationen
Tjusig miljö i Ganni-butiken
Supergod drink på Pas d'Art
Skål, äntligen fredag!
Klara tog en GT
Coola lampor och cool tjej på Pas d'Art
Tramsande på gatan
Kallskuret från Eataly hemma hos Nanna

Shoppinglördag med lyxlunch på Glashuset!

Jag kom som sagt hem med en resväska full med supersnygga kläder! Jag hade beställt från Gannis rea och behövde med andra ord inte ta med mig så mycket kläder (satsade istället på några öl och en röd bag-in-a-box) haha. Jag kommer att lägga upp allt snyggt här på bloggen pö om pö, men nu får ni endast se de kläder jag valde att bära de olika dagarna. Sedan köpte jag några festplagg också, så vi får hoppas att det snart blir fest-läge igen! Annars får jag helt enkelt göra det “nya trendiga” att bära jeans och polo under festklänningar. Det är mycket snyggt, faktiskt.

Kändisspotting

Den här lördagen satsade vi på att “göra sta’n”. Vi gick i flera roliga butiker, bland annat Wos som är en butik full av roliga och udda kläder, smycken, keramik, väskor med mera. Påminner lite om Beyond us i Malmö. Vi hade bokat bord på Glashuset på Strandvägens kaj och där valde vi ett “Sharing is caring-meny” som var helt underbar! Friterade kronärtskockor, ankkroketter, burrata, löjrom med friterad potatis, råbiff. Alltihop med en rolig twist. Till det en frisk Sancerre. Det var såååå gott! Förresten, på vägen till restaurangen mötte vi familjen Schulman – Alex, Amanda och deras barn. Jag blev oerhört förvånad när Amanda vände sig till Nanna och smajlade upp sig och hälsade mycket vänligt på henne! Det visade sig att de hade pratat en hel del när Amanda besökte Ganni-butiken och fick hjälp av Nanna. Kul!

Redo för lördagsshopping
Underbart väder på Strandvägen
Nanna, Klara och jag på lyxlunch i Glashuset
Vi avnjuter en underbar lunch på Glashuset

Söndag blev NK-dag och fika-hos-Ellen-dag.

Vi fick mycket beröm i olika butiker för våra röda läppar. Eller om jag ska erkänna, det är nog snarare Nannas och Klaras vackra läppar som väckte uppmärksamhet, men jag gjorde iallafall mitt bästa… Vi gick på NK och kollade – saknar det NK som fanns i Malmö när jag först flyttade till Skåne. Det är ett bra koncept att samla allt fint under samma tak. När vi var nöjda med att gå på sta’n tog vi en uber till Klaras fina kompis Ellen som har flyttat hit och fått en jättemysig liten lägenhet på Kungsholmen. Vi tog med oss semlor och hade mysfika hos henne. På kvällen hade vi bokat bord på restaurang Supper i Sturegallerian. Vilken mat! Spännande Sydamerikanska smaker. Man väljer flera små rätter. Om ni går dit måste ni bland annat testa deras kyckling dulce di leche! Låter märkligt, men smakade underbart! Vi valde fem rätter på oss tre och det var precis lagom. Servitören blev imponerad över våra val (då visste han inte att vi fått förhandstips av Ellen som redan ätit där). När jag kom hem tittade jag på kvittot och där stod det Videgårds, så det kanske är en restaurang som drivs av Erik Videgård? Don’t know…

Snygg outfit från Ganni
Redo för att åka ner till city
På NK, i hissen
Fika hos Ellen
På Supper i Sturegallerian

Dags att åka tillbaka hem, snyft!

Men jag längtar ju också efter Ricky… men vilken otroligt lyckad helg! Det är helt underbart att bo tillsammans med Nanna och Klara; sova tillsammans, gå upp tillsammans, äta tillsammans och ha massor av tid att prata och umgås. Underbart! Tack för att ni gjorde helgen så fin mina älsklingar! Dessutom kändes det som att jag var några dagar i fjällen. Massor av gnistrande snö, några minusgrader och strålande sol! Jag älskar “riktig” vinter! Nanna bor så fint också, uppe på ett berg i Nacka. Det känns som att man bor långt från city, men det tar bara en kvart med uber ner till centrum. Vi såg till och med några rådjur från hennes fönster en kväll. På landet, men i sta’n. Det får vi snart göra om igen tjejer – puss!

(Blommorna på bilden längst ner fick jag av Ricky när han mötte mig på stationen i Malmö – så gulligt! Tänk syrener… snart är det vår!)

Dags att åka hem till Malmö
Utsikt från Nannas lägenhet
Dessa underbara blommor hade Ricky med sig till stationen när han hämtade mig!

2 Comments

 1. Klara Selén

  Saknar dig redan mammsi! <33

  Reply
  • Fredrika Selen

   Saknar dig också min älskade finaste!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *