Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

På allmän begäran…

Jag brukar ju inte (som ni märker) inte lägga upp så mycket mat på min blogg, men den här kakan blev så uppskattad, så jag tänkte att fler kan få njuta av den. Dessutom brukade min mamma ofta baka den, så det är ett arv från henne kan man säga. Kakan är inte svår att baka. Det enda lite pilliga är att skålla och dela mandlarna. Och vem vet, kanske den lockar fram solen, för det är en riktigt läcker sommarkaka!

Recept på solskenskaka

Ugnsvärme 200°

200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl sötmandel

 1. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl och det smälta smöret. Blanda till en smet.
 2. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i 10 min.
 3. Skålla, skala och dela mandlarna på längden.Dekorera kakan med mandelhalvorna. Grädda kakan ytterligare 15 min.

Servera kakan som den är eller som jag gjorde med en god vaniljglass (gärna gammaldags) och färska jordgubbar. Mums!

Recept på solskenskaka

2 Comments

 1. Hanna

  Den ska jag baka i dagarna! Ser gott ut! ☀️

  Reply
  • Fredrika Selen

   Ja gör det! Den är superenkel att baka – och ser proffsig ut!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *