Spontanlördag i Dronningens huvudstad

Efter att ha pratat i telefon med min älskade dotter Nanna, föreslog Ricky att vi skulle åka till henne i Köpenhamn. Min favoritstad (i hård konkurrens med Paris). Hon behövde några saker hemifrån , så de skulle vi kunna lämna. Och så passa på att köpa en god middag till oss själva på kvällen. Sagt och gjort. Vi styrde kosan mot mysiga Nørrebro där Nanna bor. Hon pluggar sin sista termin på Scandinavian Academy of Fashion Design så hon ville bland annat ha en massa bebiskläder (som jag sparat) till sitt examensarbete. Ska verkligen bli spännande att se resultatet på Copenhagen Fashion Show i sommar!

Följ min blogg med Bloglovin

Torvehallarna är en favorit

Det är underbart att besöka Torvehallarna och bara njuta av det stora utbudet blommor, fisk, skaldjur, bröd, vin, lakrits, nötter… Allt finns i överflöd. Det är typiskt danskt tycker jag. Allt är så generöst tilltaget. Inga löjliga minisemlor här inte! Eller lagom stora buketter. Här är vår svenska favoritkaka dammsugare fyra gånger större än vår. Wienerbröden är enorma och blombuketterna är som ett hav av prunkande blommor och blad. Det gillar jag – generöst.

Det blev fisk och sallad till lunch

Vi åt en underbart fräsch och spännande lunch med olika fiskrätter och goda sallader och röror. Kul att dela smaker och upplevelsen! Vi bestämde sedan att kvällens middag skulle bli kokt kalv i dillsås. En nostalgitripp för mig, eftersom min mamma brukade laga det när jag var liten. Vi investerade även i ett par flaskor fint rödvin och en stooor bukett blommor. Det är bara synd att vi har en så taskig valuta just nu. För oss svenskar är allt plötsligt så dyrt i Danmark. Sedan köpte vi lite mat till Nanna, fattig student som hon är. Jag blir orolig när hon berättar att hon levt enbart på snabbnudlar senaste veckan och att hon har varit så trött. Tacka sjutton för det! Men men, hon är en fattig student och tydligen har inte hennes studielån kommit än, så då är det ju bra om man kan hjälpa till lite. Vilken underbart skön lördag det blev!

2 Comments

 1. Klara Selén

  Så avis!!!!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Kom hem då min ängel!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *