Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Valter beställde en keps som levererades hem till oss…

Vet inte varför han inte beställde den hem till sig i Bryssel, men han kanske tänker att han ska använda kepsen här i Sverige i sommar. Årets sommarkeps helt enkelt. Något som är ännu märkligare är att det står Bingo boomer! på den. Den är riktigt snygg, men Valter är ju bara 26 år gammal och knappast en boomer. Förmodligen är det ett utslag av Valters ironiska humor. På bilden ovan ser ni Valter köra loss på sitt trumset (som vi förvarar i ett förråd) senast han var hemma – före coronan.

Hammaren och skäran

Jag glömmer aldrig när Valter gick till gymmet i Hjärup iklädd en röd t-shirt med hammaren och skäran i gult. När han kom hem berättade han att han nästan åkt på stryk för detta. Det hade det kanske varit värt om han slogs för något som han verkligen trodde på, men med tanke på att han var aktiv medlem i MUF på den tiden, så framstod det som lite dumdristigt – och onödigt.

Tillbaka till boomers

Jag blev lite nyfiken på texten på Valters nyinköpta keps: Bingo boomers! För dig som vill fräscha upp minnet kommer boomer av babyboomer, alltså människor som är födda under babyboomen mellan 1946 och 1964. Uttrycket ”ok boomer” har blivit populärt i sociala medier den senaste tiden när ”äldre människor inte fattar grejen”. Typ ett slags virtuellt ”himla med ögonen”. Jag tillhör ju boomers (med en hårsmån) men känner inte riktigt att jag passar in ändå (hoppas, hoppas). Enligt Klara är boomers typ gnälliga äldre gubbar som i USA röstar på Trump. De är bakåtsträvande och tiden har sprungit förbi dem. Jag har sett att boomers framför allt är personer som inte gör ”som de ska” på sociala medier. Använder fel gif:ar, emojis, skriver med versaler etc…

Frågan är om man är en boomer eller en dropper?

Jaha, antingen tillhör jag boomers eller ”dropper”, som verkar vara den kommande beteckningen för personer födda 1964 eller senare. De släpper (will drop) allt som verkar kräva någon form av ansträngning. Jag är ju född 1964 så det känns som att jag får välja mellan pest eller kolera…

Oavsett vilket så gäller det att hänga med. (Och kepsen är snygg, så what the heck!)
Önskar alla en underbar helg!

Jag lånr Valters keps Bingo boomer

2 Comments

 1. Hanna

  Det här visste inte ens jag trots min unga ålder! 🤪🙄

  Reply
  • Fredrika Selen

   Haha, kul att jag kunde lära dig något nytt! Och jättekul att du kollar in min blogg – trots att jag är äldre! Tack😍

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *