Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin

Städa, röja, festa, umgås, mysa…

Vår helg började redan i onsdags kväll. För första gången besökte vi Tröls inns kro i Malmö, en av de äldsta krogarna i sta’n. Idag heter den dock Tröls Speakeasy & Bottleshop och är Malmös första no- & low alkohol bar. Vi var där med Lotta och Nicklas, vilket var supermysigt, och i köket gästspelade Big Papa’s kitchen och två äldre herrar underhöll med countrymusik på banjo och gitarr. Jag fick en riktigt het och god hamburgare och det var kul att få upptäcka detta ställe (även om jag saknade ett glas vin till maten). Kolla in den vackra vyn nedan över Malmö kanal i skymningen. Vilken ynnest att få promenera hem med den utsikten!

 

Vackra Malmö i skymningen
God – och het – hamburgare
Musikunderhållning: country med gitarr och banjo

Solbadande och Pavlova

På torsdagen låg vi alla tre (jag, Ricky och Klara) på balkongen och solade. Jag lyckades tyvärr bränna mig lite i ansiktet och på bröstet, men det var det värt! Jag älskar att ligga och slappa i solen; lyssna på poddar, läsa lite… Det är min bästa avkoppling! Sedan var det dags att fixa lite godsaker till kvällens middag. Kära vännerna Madde och Max kom på besök, så det blev grillat och för en gångs skull lagade jag både förrätt och efterrätt. Pavlovan var ”to die for”!

2 ½ timmes lyx i form av sköna behandlingar

Nu kom fredagen och eftersom jag egentligen skulle åkt på träningsresa med mina väninnor på lördagen, så hade jag bokat ett gäng behandlingar. Ni vet alla de där sommarförberedelserna: klippning av håret fotvård och målning av naglar, ansiktsbehandling, färgning av fransar och bryn. Först tänkte jag avboka, eftersom resan naturligtvis är inställd, snyft. Men så tänkte jag att jag kör ändå! Man kan väl få göra sig fin även i dessa tider, eller..? Efter ett par sköna timmar hos Sneki (förutom när hon klämde pormaskar på min näsa, vilket gjorde skitont) åkte jag och Ricky ner till sommarhuset.

Madde och Max på middag hos oss
Ricky grillar på balkongen
Pavlova med jordgubbar

Sommarlunch på Slättarpsgården

På lördagen gick jag upp tidigt och – efter träningen – satte jag igång att klippa ner pelargonierna som hade ränt iväg i långa stänglar, rensa utrymmet under trappan, bädda rent i gästhuset och diverse annat röj och städ. Vi ska ju snart flytta ner hit, så det gäller att ta bort allt onödigt. Julsakerna och Rickys fiskeprylar fick plats i Heddas och Jimmys garage så länge. Sedan kom Jeanette och Claes och vi gjorde en utflykt till Slättarpsgården. Det är ett trevligt ställe, med god mat och shoppingmöjligheter. Vi käkade en god lunch och sedan körde vi till Strandtugg för att ta ett glas rosé och sitta och titta ut över havet. Det ligger så perfekt, precis vid strandkanten.

Claes och Jeanette är med oss på Slättarpsgården
Klassikern Ceasarsallad
Vi dricker vin på Strandtuug, på Kämpingestranden

Våra exotiska växter är de enda som kan åka på semester

Redan söndag! Vi invigde Rickys 60-årspresent från hans barn. En murikka, som är ett stort stekfat att ha ute. Perfekt när man ska fixa käk till många på sommaren! Redan på fredagen väntade våra exotiska växter –olivträd och blodapelsin – på oss vid sommarhuset. De hade varit på vintersemester i Lilla Toscana, ett växthotell där de övervintrar och pysslas om på bästa sätt. Det enda problemet är att när man får tillbaka sina växter är de typ dubbelt så stora! Det var lite kämpigt att få alla på plats på terrasserna, men det blev såååå fint! Även utemöblerna kom på plats och rengjordes, så nu kan sommaren komma! Längtar!

Ricky med våra exotiska växter
Olivträden växer så det knakar

1 Comment

  1. Fredrika Selen

    I work at an advertising agency, so we have made the layout inhouse so to speak. http://www.rakt.se is the agency name. Glad you like it!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *