Lyxig tillflyktsort i Corona-tider

Den här helgen var det dags för syskonträff, vilket innebär att Ricky träffar sina systrar Maddis och Lotta och så får vi som är partners förmånen att hänga på. Den här gången var det en decimerad skara som träffades i Baskemölla, hos Maddis och Ulf. Lotta och Pejje kunde tyvärr inte vara med, eftersom de sitter i karantän i Kalmar. Vi tog dock en virtuell drink tillsammans på fredagskvällen. Det är underbart lyxigt att bo hos Maddis och Ulf! Man blir så bortskämd, med god mat, härliga samtal och gott vin som flödar (alldeles för mycket). De bor i ett urtjusigt stort hus, så Ricky och jag får husera fritt på övervåningen. Ricky och jag kan bete oss som bortskämda tonåringar – lägga oss i solen och sova middag och komma direkt till dukat bord och gå ifrån bordet utan att behöva diska eller röja… Detta låter inte så bra, så jag måste berätta att de blir lika bortskämda när de hälsar på oss i Malmö.

Lördag på Svabesholms kungsgård

Vi åkte till Svabesholms Kungsgård, som är en genuin gård med café och ett antal butiker runt omkring innergården. Vi träffade Katarina och Claes på caféet för att njuta av en äkta Svabesholmare (lyxmacka med varmrökt karré, curryremoulad, rostad lök och riven pepparrot) och en kall öl – så gott! Sedan var det shoppingdags! Katarina och jag har en lång historik av att shoppa tillsammans och vi peppar varandra på ett fantastiskt bra sätt (eller inte, eftersom det blir dyrt). Vi provade igenom igenom massor av fantastiska plagg från Oriental Vintage  (och handlade en del också). Även Maddis och Ulf slog till på varsina plagg – ja, de har herrkläder också! Oriental vintage drivs av Anette, som jobbar med skräddare i Indien och syr upp plagg i fantastiska tyger – kimonos, rökrockar, blusar, klänningar, kaftaner, överkast, sjalar, kuddar… Allt i fantastiska kvaliteter, ofta siden såklart. Jag fyndade också två långa halsband med pärlor och annat vackert på Prylbyrån. En mysig liten loppis- och antikaffär på gården.

Sammanfattningsvis en fantastiskt lyxig och avkopplande helg i goda vänners lag och med en härlig sol som lyste över de numera knallgula rapsfälten.

Följ min blogg med Bloglovin

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *