Följ min blogg med Bloglovin

Och vädret! Vilket underbart vårväder!

Richard och jag startade helgen med att åka ut till Torna Hällestad och gå en lång runda i solen. Har ni upptäckt lanthandeln i Torna Hällestad? Inte? Ni måste åka dit! De har ett fantastiskt sortiment lokalproducerat och närodlat, såväl grönsaker som kött och kyckling, ägg med mera. Det bästa av allt är ändå att de serverar jättegoda rätter och att man kan sitta ute i solen och avnjuta dem! Vi valde en supergod räkmacka med – naturligtvis – ramslöksmajonnäs – och ett glas rosé. Sommarkänsla! På helgerna erbjuder de brunch-buffé (kanske inte i dessa tider dock, är osäker).

Traditionsenligt besök i Baskemölla

På påskafton styrde vi kosan mot Rickys syster Maddis och hennes man Ulf som bor i Baskemölla. Där blir man sååå bortskämd! Det är så lyxigt att komma iväg ett par dagar och njuta av fantastisk mat och goda diskussioner – och skratt. Och slippa fixa själv. Vi tog t o m en liten powernap efter lunchen. Naturligtvis gick vi en promenad i de vackra omgivningarna, bland vitsippor, vintergäck, scilla. På stranden och i bokskogen, där vattnet porlar i bäcken längs stigen. Det är bra för själen. På kvällen tog vi till och med en virtuell Aperol spritz med Lotta och Pejje i Kalmar.

Slottsmiddag på Sofiero

På påskdagen hämtade vi upp Klara och Nanna hos deras pappa i Hjärup och sedan körde vi till Sofiero slott. Vi promenerade omkring i den imponerande parken och fantiserade om vem som skulle bo i vilket hus när Nanna blir rik och berömd och köper slottet (och ägorna). Efter ett glas vin på den soliga terrassen gick vi in i den anrika slottsmiljön och åt en 3-rätters påskmiddag. Först en amuse bouche – matjessill, potatis och en underbar majonnäs. Sedan en superfräsch sallad på primörer. Sedan valde jag lamm – de övriga valde torsk. Mmmmm. Desserten var rabarber med honungskex och vit choklad – och en massa andra godsaker som jag inte la på minnet. Möjligen på smakminnet…

Låt påskjakten börja!

Tyvärr var Nanna så stressad (hon håller på med sin slutkollektion) så hon hann inte stanna hemma hos oss på kvällen, men vi lyckade hinna med en påskäggsjakt i speedat tempo. De börjar bli bra på detta Nanna och Klara – efter alla år med lappar och ledtrådar. Slutligen hittade de varsitt litet emaljägg som jag fyllt med lyxchoklad. (För en gångs skull valde jag kvalitet före kvantitet.) De fick också ett varsitt ”solkit”. Eftersom man inte kan resa någonstans för att få en snygg solbränna, plockade jag ihop kroppspeeling, brun-utan-sol-produkt, handske och ett solpuder. Så nu kan de få lite färg, trots reseförbud…

Ödmjukt tacksam och imponerad

Mest imponerad var jag över att Nanna och Klara gjort en påskjakt till mig och Ricky. Efter att ha letat runt ett tag hittade vi: varsin godispåse noggrant utvalt favoritgodis till mig respektive Ricky, en liten ask med supersöta små chokladmorötter från Lindts. Jag fick dessutom 4 tröjor som Nanna inte använde längre… Sååå fina! Bland annat fick jag en jättefin kofta i collegestil som jag spanat på länge. Nu har jag äntligen ett grönt plagg! Tänk ändå vad fina och omtänksamma mina döttrar har blivit! Jag blir alldeles gråtmild och sentimental när jag tänker på det. Blev även glad när jag såg att Valter ordnat motsvarande påskjakt för Caroline i deras karantän-tvåa i Bryssel. Något bra har jag gjort i deras uppfostran. Tack mina älskade barn!

Glömde skriva att vi avslutade helgen på allra bästa sätt: uppe på skybar Malmö live tillsammans med Maddis och Ulf. Där får man bästa burgaren – och utsikten!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *