Följ min blogg med Bloglovin

Så skönt att komma iväg ett par dagar!

Vi valde att utnyttja Rickys 60-årspresent från våra kära vänner i slutet av förra veckan. På Talldungens Gårdshotell i Brösarp. Det var fullkomligt ljuvligt att komma iväg ett par dagar från allt negativt, äta gott och bli lite bortskämd. Det fanns inte ens TV på rummet, så vi slapp höra alla nya larmrapporter. Vi passade också på att hälsa på Rickys syster Maddis och hennes Ulf. De bor i Baskemölla, så det passade bra.

 

Med näsan mot solen

Vi började med en underbar lunch på Buhres fisk i Kivik tillsammans med Maddis, Ulf och deras kompisar Anna och Claes från Stockholm. Mums, vilka goda delikatesser de erbjuder på Buhres! Sedan bara satte vi oss mot en vägg i solen och njöt. Lät solen värma oss och tankarna flyga omkring. Solen får mig alltid på bästa humöret!

Härligt trygg och avkopplande miljö

Talldungen är ett mysigt pensionatsliknande hotell. En härligt lugnande miljö där man verkligen kan koppla av. Även personalen är supertrevlig! Kvällens mat var en avsmakningsmeny med vinpaket. Vi åt bland annat en fantastisk gnocchi och en Waldorfsallad to die for. Jag blev så inspirerad att jag gjorde en egen Waldorfsallad när jag kom hem till grillat kött. Den blev faktiskt nästan lika god.

Råvaror och matlagning av högsta klass

På söndagen gick vi upp skapligt tidigt och åt en himmelsk frukost med närodlade produkter och ett fantastiskt hembakat bröd (och hemgjord müsli)! Kvinnan som driver hotellet bakar brödet på surdeg och sedan gräddar hon det i en riktig stenugn och det känns på smaken! Sedan var det dags för en lååång promenad. Så underbart att gå i solskenet längs de breda stränderna! Det är otroligt vackert på Österlen, med de gröna böljande kullarna, havet, alla vårblommor och träd som börjar knoppas. Det känns hoppfullt.

Kan varmt rekommendera ett besök på detta hotell! Det är verkligen en lisa för själen!  

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *