Följ min blogg med Bloglovin

Sommaren är räddad!

Ett tag lyssnade jag bara på ljudböcker, men jag har faktiskt gått tillbaka till fysiska böcker. På sommaren kan det vara skönt med ljudböcker, eftersom du kan ligga på vilken sida du vill på solstolen och ändå kunna ”läsa” – utan glasögon och en massa krångel. Men det är något speciellt med ”riktiga” böcker; doften, tyngden i händerna, ljudet när man vänder blad. Man har också alltid koll på var man är i en fysisk bok. I solstolen är det lätt att somna och vips har man ingen aning om var man befinner sig i sin lyssning. Framför allt kan man inte hitta tillbaka till stället där man somnade. Ja, jag vet att man kan ställa en timer. Men det glömmer jag ofta…

Go’kväll är en skön mix av mat, mode, människor och resereportage

Nu har jag i alla fall beställt ett helt gäng böcker – mest deckare – som jag såg en recension av på SVT:s Go’kväll. Ja jag erkänner: jag gillar verkligen Go’kväll. Tantvarning på det! Min favoritkväll är torsdagar, då inslaget ”Gör om mig” sänds. Vilken förändring man kan åstadkomma bara med frisyr, smink och kläder! Love it! Tillbaka till mina böcker. Jag beställde också en riktigt lättläst bok om de sju systrarna av Lucinda Riley. Det är alltså totalt sju böcker som jag blev rekommenderad av en väninna i somras. Jag är nu inne på bok sex och är helt fast i berättelsen. Ibland är det skönt att slippa tänka och bara försjunka i en fängslande bok.

Trodde inte jag gillade Guillou

Jag hade faktiskt fördomar mot Jan Guillou. Tänkte att han mest skrev hårdkokta thrillers eller historiska äventyr, typ Arn. Men så fick jag höra av goda vänner att han har skrivit en romanserie om 1900-talet – Det stora århundradet – och att jag gärna fick låna alla böckerna av dem. Sagt och gjort, jag började läsa första boken: Brobyggarna och blev positivt överraskad på alla sätt. Välskrivet, bra research, historiskt intressant och spännande. Så nu har jag åtta böcker kvar att läsa där också. Och vem vet, det kanske blir fler Guillou framöver…

Sommaren är räddad!

 

 

1 Comment

 1. Per Anderö

  Hej Fredrika! Nu kommer din gamle farbror med några förslag du absolut borde läsa:

  * Fatima Bremmer: Ett jävla solsken.
  ( Det är en biografi om en oerhört spännande kvinna, som tänjde på alla gränser. Journalist och en författare som reste runt i världen redan under första hälften av 1900-talet. Som barnboksförfattare var hon föregångare till Astrid Lindgren!)

  * Ulrika Knutson: Den besvärliga.
  En biografi om en av den tidiga kvinnorörelsens pionjärer.

  * Kristina Sandberg: Att föda ett barn. (Första delen av en trilogi av hemmafruarnas situation. Mycket läsvärda!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *