Det krävs lite mer jobb nuförtiden…

Förr brydde jag mig inte om att kosta på mig hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Det blev liksom bra ändå. Nu satsar jag faktiskt en hel del på mina favoriter. Tack och lov för prisjakt.se När något tar slut går jag bara in och kollar på vilken sajt det är billigast och så köper jag där. Det är ju så nära till olika utlämningsställen där jag bor också, så det är inget problem. Tyvärr är det inte miljövänligt, men eftersom prisskillnaden är så stor är det svårt att vara duktig.

Följ min blogg med Bloglovin

Mina gamla favoriter

Dermalogica Special cleansing gel tvättar rent ansiktet med tvålkänsla. Jag gillar nämligen att skölja med vatten. Sedan har jag serum Décleor under dagkrämen. Jag provar lite olika dofter, men alltid för äldre hud. Nästa steg är ansiktskräm Décleor Harmonie Calm. Någon gång i veckan kör jag peeling eller mask – Exuviance.

Mina nya favoriter

Förut har jag alltid bara använt Bareminerals puder som foundation. Jag har alltid haft fet hy och då har den dämpat det blanka i ansiktet. Men när jag var i London och hälsade på Klara, introducerade hon mig för ett nytt märke – The Ordinary. Det är inte dyrt heller, så jag köpte Lactic Acid som jag använder ca 2 gånger i veckan på natten. Jag köpte även en foundation light coverage serum foundation. Jag är supernöjd! Den är tunn och lätt att stryka på och ser helt naturlig ut. (Det fulaste som finns är när någon tagit för mycket foundation, eller foundation i fel färg eller foundation där man inte suddat ut kanterna, utan har en skarp gräns mellan ansikte och hals.)

Sminket då?

Jag utger mig absolut inte för att vara någon expert på smink, men när utseendet sakta men säkert förändras i takt med att åren går, så gör man bäst i att engagera sig lite mer i sin makeup. Framför allt kan man inte fortsätta sminka sig på samma sätt som när man var 20 år. Kanske har man gråare hår, som ger ett ljusare intryck? Nya friska tag! Jag använder till exempel en ljusare brun på ögonbrynen, annars blir det för skarpt. Sedan har jag börjat använda eyeliner oftare, eftersom mina tidigare så fantastiska ögonfransar (var de faktiskt) är mindre fantastiska nu. Även highlighter under ögonbrynen lyfter blicken på ett bra sätt nuförtiden. På bilderna hjälper jag Christina att få till sina ögonbryn.

Favoriter för mig som är blondin

Solpuder
Estée Lauder Bronze goddess Bronzer. Färg: Deep

Ögonbryn
Anastasia Brow powder Duo, Färg: Blonde
Nyx Professional Makeup precisionBrow pencil liners. Färg: Blonde

Highlighter
Isadora färg Cashmere

Fransar
Dior Diorshow maximizer mascara primer 3D.
Dior mascara Diorshow svart.

Eyeliner
Isadora Colorful Eyeliner 12 Black

Tips!
En vit kajalpenna gör underverk för att lyfta blicken! Använd innanför franskanterna ovanför och nedanför ögat.

2 Comments

 1. Klara

  BÄSTA foundationen! har introducerat den för alla mina kompisar!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Ja, jag får massor av beröm av kompisar att jag har så fin lyster i ansiktet! Så TACK för tipset!🥰

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *