Kände mig ändå duktig som endast köpte 1 plagg på Gannis rea!

Även om man fortfarande ser många “boxiga”, oversize plagg, så sägs det att modet nu – efter en lång hemmasittande pandemitid i myskläder – kommer gå mer åt figurnära och tajt. Jag som älskar oversize, snyft. Det fina i kråksången är att nu när det figurnära, tajta modet kommer tillbaka så är det trendigt att bära det – oavsett kroppsform. Det är ändå helt rätt! Jag tycker det är underbart att se mulliga tjejer (och killar också för den delen) bära korta magtröjor och tajta klänningar och byxor. Skit i att du har lovehandles, muffinsmage eller hängbröst! På med det tajta plagget bara – och våga visa hud! Jag måste erkänna att så modig är inte jag. Tajt kan vara ok, men inte midjekort och bar hud. I det fallet kan det faktiskt vara en fördel att vara ung.

Men ett är säkert: om man drar större storlekar och är lite mullig här och där, så är det aldrig snyggt att sätta på sig “tältkläder”, d v s stora plagg som bara hänger rakt ner från kroppen utan att markera några former. I sådana plagg ser man bara oformlig och ännu större ut. Nej hitta dina främsta företräden. Kan det vara bysten, midjan, höfterna eller dina långa ben..? Lyft fram det du är stolt över genom att bära rätt modell på dina kläder!

Tillbaka till min outfit. Den här kavajen från Ganni är otroligt smickrande, eftersom den markerar midjan (som jag faktiskt inte har, men det ser så ut ändå). De breda axlarna skapar en kontrast till den insvängda midjan. Sedan är fodret snyggt guldglänsande och de stora blanka oregelbundna guldknapparna – som ser gröna ut på bilderna (speglar förmodligen allt det gröna runtomkring) – är en häftig utsmyckning!

Notera det fina handgjorda diademet som jag fick i julas av Ricky! Så lyxigt i ljusbeige läder och flätat med guld – som remmen till min handväska!

Outfit: beige/brun tweedkavaj: Ganni, ljusbeige läderdiadem med flätad guldrem: Eivy Flodin, långärmad tunn guldtopp: H&M, svarta skinnbyxor: Day Birger et Mikkelsen, guldloafers med diamantspänne: Ganni, svart handväska: Chanel.

Höstfin
Kolla in guldfodret och guldknapparna
Guldloafers från Ganni
Snugt figursydd kavaj från Ganni
Maffiga guldknappar
Svarta skinnbyxor från Day
Gannikavajen är så snygg!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *