Jag älskade 80-talet! Och nu är (en del av) modet tillbaka.

Bland annat är neonfärger på gång igen. Jag älskade verkligen det färgglada, optimistiska 80-talet, så jag är glad att återse de tidstypiska plaggen: oversized, bredaxlat, neon och andra starka färger som kleinblått, illgult och cerise. Nu kommer till och med de superlånga bermudashortsen tillbaka, gärna i set med en lång oversize kavaj i samma tyg. Kolla in den gamla filmen Pretty woman med Julia Roberts och Richard Gere, så förstår ni vad jag menar. Ni vet, scenen där Julia Roberts packar för att lämna lyxsviten och Richard Gere… Annat som är tillbaka – om än i lite ny skepnad – är stora plastiga örhängen, gärna i geometriska former och jeans med hög midja (som numera kallas för Mom-jeans). Även makeupen, med glitter och knalliga ögonskuggor och färgad mascara, kan man se på trendiga tjejer. Mycket av 80-talets ideal är inspirerade av art déco – en annan av mina favoritperioder stilmässigt. Det gäller såväl arkitektur, inredning, mode och smycken.

Följ min blogg med Bloglovin

Vad har då jag investerat i som är 80-tal?

Mina nya sneakers är chunky i vitt läder, med lite neon-orange på sulorna. Jag ska faktiskt trä i de orange skosnörena också – tror jag blir coolt. Och jag har köpt Mom-jeans, och oversize kavaj. Blå mascara har jag haft ett tag och en av mina absoluta favoritfärger är kleinblått, som jag för tillfället till och med har på naglarna. Så, jaaa! Jag håller gärna 80-talet vid liv. Det var ju liksom lite av min “peak period” om man får säga så…

Byxor Scotch & Soda, collegekofta vintage (som jag fått av Nanna), sneakers Blue on Blue

På bilden ovan är jag på väg till Saluhallen för att köpa dagens lunchsallad – från Holy Greens naturligtvis!

Klänning Boss, stövlar Acne, jacka Baum & Pferdgarten, väska Chanel, solglasögon Supermarket

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *